Connect with us

Subscribe

AGENDA

“GREEK GASTRONOMY STORIES” @INNOVATHENS

“GREEK GASTRONOMY STORIES” @INNOVATHENS. Τις 16, 23 και 29 Ιουνίου, διοργανώνετε μια σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων και networking events για θέματα αγροδιατροφής, γαστρονομίας και τουρισμού.

Τι είναι η γαστρονομία; Ποια η σχέση της με τον τουρισμό; Τι φέρνει η επανάσταση της Νέας Ελληνικής Κουζίνας;

Στις 16, 23 και 29 Ιουνίου, στο πλαίσιο του 4ου Κύκλου Επιχειρηματικού Επιταχυντή “Food for Business, ο Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων-INNOVATHENS διοργανώνει μια σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων και networking events για θέματα αγροδιατροφής, γαστρονομίας και τουρισμού. Στις εκδηλώσεις αυτές θα μιλήσουν ειδικοί, επιτυχημένοι επιχειρηματίες του χώρου και αναγνωρισμένοι ακαδημαϊκοί.

Η πρώτη εκδήλωση “Greek gastronomy stories θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16 Ιουνίου στις 17.00 στο INNOVATHENS. Θα συζητηθούν θέματα και θα διερευνηθούν απαντήσεις σε ερωτήματα όπως: τι είναι η γαστρονομία; ποια η σχέση της με τον τουρισμό και την καινοτομία; τι φέρνει η επανάσταση της Νέας Ελληνικής Κουζίνας; πώς γίνονται οι εξαγωγές; τι σημαίνει οικοτεχνία; ποιες οι διεθνείς πρακτικές; ποιες οι νέες τάσεις, τα προβλήματα και οι ευκαιρίες για τους μικρούς παραγωγούς; Θα μελετηθούν, επίσης, επιτυχημένα παραδείγματα παραγωγής και εξωστρέφειας και χαρακτηριστικά παραδείγματα καινοτόμων ελληνικών προϊόντων.
Print
Με τον όρο «γαστρονομία», εννοούμε την τέχνη της παρασκευής καλού και νόστιμου φαγητού που μπορεί να προσφερθεί σε οποιονδήποτε χώρο εστίασης αλλά και τον συνδυασμό αυτού με ποτό όπως το κρασί, ηδύποτα ή άλλα αλκοολούχα ποτά. Η γαστρονομία όχι μόνο δεν περιορίζεται στην μαγειρική αλλά επεκτείνεται σε μια σειρά προϊόντων και υπηρεσιών γαστρονομικού ενδιαφέροντος.  Όπως όλοι γνωρίζουμε, η γαστρονομία διαφέρει από χώρα σε χώρα ή ακόμη και από περιοχή σε περιοχή της ίδιας χώρας αντανακλώντας τις ιδιαίτερες γεωφυσικές και κλιματολογικές συνθήκες, την αγροτική παραγωγή, τις παραδόσεις και τον πολιτισμό κάθε τόπου ενώ συνδέεται μέσω μιας πολυεπίπεδης σχέσης με αυτούς τους τομείς.
Η ανάπτυξη του αγροδιατροφικού τομέα με κύριο μοχλό την γαστρονομία μπορεί να αποτελέσει το εφαλτήριο για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας και να συμβάλλει σημαντικά στην έξοδο από την κρίση. Για το σκοπό αυτό, είναι απαραίτητη η συνεργασία όλων όσων ασχολούνται με τη γαστρονομία, η εκπαίδευση, η στρατηγική και η καινοτομία που θα δώσει στην ελληνική γαστρονομία τον ξεχωριστό της χαρακτήρα.
Παρουσιάσεις

  • «Γαστρονομία και Τουρισμός»: Χάρης Τζαννής, food editor
  • «Ελληνική τοπική κουζίνα και υλικά»: Μυρσίνη Λαμπράκη, food editor
  • «ΝΕΚ: Νέα Ελληνική Κουζίνα και νέες τάσεις»: Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος, chef Kastri Bistrot
  • «Μεσογειακή Διατροφή, το παρελθόν και το μέλλον της Ελληνικής Γαστρονομίας»: Παναγιώτης Α. Βαραγιάννης M.Med.Sc., Κλινικός Διαιτολόγος/Διατροφολόγος-Υπ. Διδάκτωρ Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Case studies

  • «Πυλιακή Γη, Μαρμελάδες από την Πύλο στα ράφια της Ευρώπης»: Γιάννα Μπαλαφούτη, παραγωγός
  • «Berryland, super foods από την Εύβοια με βρώσιμο ασήμι»: Βασίλειος Δάφνής, παραγωγός
  • «FoodTales, Ελληνικά προϊόντα στην Ολλανδία»: Νίκος Αλεξανδράκης, παραγωγός εξαγωγέας

*Ο 4ος Κύκλος του Επιχειρηματικού Επιταχυντή του INNOVATHENS και οι παράλληλες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία με 3 Εργαστήρια του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Γαλακτοκομίας, Οινικών προϊόντων, και Ελαιολάδου/ελιάς) και την εταιρεία «Planet S.A. Συμβουλευτικές Υπηρεσίες Επιχειρηματικότητας».
technopolis_logo_bottom2
Ημερομηνία :
16/06/2016
Έναρξη :
17:00
Λήξη : 20:00
Χώρος – Αίθουσα :
Αεριοφυλάκιο 2 (Δ4)
Είδος εκδήλωσης :
Επιχειρηματικότητα
 

Newsletter Signup

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

CITYNEWS

ΤΑ ΘΕΡΙΝΑ ΤΑ ΣΙΝΕΜΑ ΜΑΣ

EXODOS

ΛΙΓΟ ΝΕΡΑΚΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΠΟΥ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗ ΖΕΣΤΗ

CITYNEWS

ΜΕΙΩΘΗΚΕ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΗ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Newsletter Signup

Copyright © 2019, Citway

Connect
Newsletter Signup

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com