Connect with us

Subscribe

AGENDA

8o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΕΑ – ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ

Την όγδοη χρονιά διοργάνωσης του, το Φεστιβάλ Ελληνο-Ιβηροαμερικανικής Λογοτεχνίας εν Αθήναις, ΛΕΑ, ανοίγει ξανά τις πόρτες του και καταλαμβάνει διάφορες γωνιές στην Αθήνα.

Την όγδοη χρονιά διοργάνωσης του, το Φεστιβάλ Ελληνο-Ιβηροαμερικανικής Λογοτεχνίας εν Αθήναις, ΛΕΑ, ανοίγει ξανά τις πόρτες του και καταλαμβάνει διάφορες γωνιές στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τη Λευκάδα, προσκαλώντας το ελληνικό κοινό σε μια εποικοδομητική κι ευχάριστη συνάντηση ανάμεσα στην Ελλάδα και τον κόσμο της Ιβηρικής Χερσονήσου και της Λατινικής Αμερικής, μέσω της λογοτεχνίας, δια χειρός Ελλήνων και Ιβηροαμερικανών συγγραφέων. Η μετάφραση, η προφορική αφήγηση, η γραφή, το κόμικ, η μουσική, η γαστρονομία, ο κινηματογράφος και οι οπτικές τέχνες δίνουν επίσης ραντεβού στο καθιερωμένο πια ΛΕΑ.
LEA2016afisa_dAD_2TKOTKO
Το πρόγραμμα στην Τεχνόπολη Δ.Α. στις 21 Ιουνίου
18.00 – 19.00 «Το φανταστικό του Ισθμού του Παναμά». Με την Αριάδνα Γκαρσία
Η Παναμέζα ποιήτρια, καθηγήτρια και ερευνήτρια B.B.P. Bethancourt, που σήμερα ασχολείται με το θέμα της βίας κατά των γυναικών και την πρόληψή της, θα πραγματοποιήσει στη διάλεξή της αυτή μια ιστορική, γεωγραφική και λογοτεχνική αναδρομή κατά μήκος και πλάτος του Παναμά.
Με την υποστήριξη της Πρεσβείας του Παναμά.
Στα ισπανικά και τα ελληνικά.
19.10 – 19.50 Τελετή Εγκαινίων του 8ου Φεστιβάλ ΛΕΑ
Η διευθύντρια του Φεστιβάλ, Αδριάνα Μαρτίνες, θα απευθύνει λίγα λόγια για να καλωσορίσει το κοινό, τους συνδιοργανωτές φορείς και τις προσωπικότητες που θα τιμήσουν το πολιτιστικό αυτό γεγονός. Στη συνέχεια, το λόγο θα λάβουν ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, ο διαπρεπής Έλληνας συγγραφέας και Ανάδοχος του Φεστιβάλ, Πέτρος Μάρκαρης, ο Πρύτανης της Ομάδας Πρεσβειών Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής (GRULAC) και Πρέσβης του Μεξικού, Ταρσίσιο Ναβαρέτε Μόντες δε Όκα, ο Πρέσβης της Βραζιλίας, Έντγκαρ Αντόνιο Κασιάνο, εκπρόσωπος της Πρεσβείας της Ισπανίας και ο εκπρόσωπος του Ιδρύματος Μαρία Τσάκος.
Στα ελληνικά, ισπανικά και πορτογαλικά.
20.0021.00 Στρογγυλή τράπεζα «Πατρίδα μου, η γλώσσα μου», με τον Αντρές Νέουμαν, τον Χόρχε Φ. Ερνάντες και τον Τάκη Θεοδωρόπουλο
Συντονίζει ο καθηγητής φιλολογίας και μετάφρασης Κωνσταντίνος Παλαιολόγος
Με την υποστήριξη της Acción Cultural Española (AC/E) και της Πρεσβείας του Μεξικού και υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Αργεντινής και της Ισπανίας
Ταυτόχρονη διερμηνεία ισπανικά –ελληνικά.
21.1022.30 «Η Λατινική Αμερική στους αιθέρες», Μουσική παράσταση του συγκροτήματος Tricahue. Percusión y saxofones
Πρόκειται για ένα συγκρότημα από τη Χιλή που ιδρύθηκε το 2012 με σκοπό τη διάδοση και τη δημιουργία ενός ρεπερτορίου που περιλαμβάνει μουσικά όργανα της δυτικής παράδοσης όπως η μαρίμπα, το κοντραμπάσο, τα κρουστά ορχήστρας και το σαξόφωνο, και παραδοσιακά μουσικά όργανα της χιλιανής λαογραφίας, όπως το τσιντσίν. Το πρόγραμμά του περιλαμβάνει έργα λατινοαμερικάνικης έμπνευσης, Λατινοαμερικανών και Ευρωπαίων συνθετών. Μουσικοί: Καρέμ Ρουίς, Αλεχάντρο Ρίβας, Σιμόνε Καϊάφα, Όλγα Καράσκο, Μιγκέλ Σάρατε, Κριστιάν Εραντονέα.
Με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Χιλής και της Διεύθυνσης Πολιτιστικών Υποθέσεων (DIRAC)  του Υπουργείου Εξωτερικών της Χιλής.
technopolis_logo_bottom2
Ημερομηνία : 21/06/2016
Έναρξη :
18:00
Λήξη: 22:30
Χώρος – Αίθουσα : Αεριοφυλάκιο 1 – Αμφιθέατρο (Δ2)
Είδος εκδήλωσης : Εικαστικά και Εφαρμοσμένες Τέχνες
Ελεύθερη Είσοδος
Για το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ: http://www.lea-festival.com/el/lea/

Newsletter Signup

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΛΙΓΟ ΝΕΡΑΚΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΠΟΥ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗ ΖΕΣΤΗ

CITYNEWS

ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

CITYNEWS

ΤΑ ΘΕΡΙΝΑ ΤΑ ΣΙΝΕΜΑ ΜΑΣ

EXODOS

ΜΕΙΩΘΗΚΕ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΗ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Newsletter Signup

Copyright © 2019, Citway

Connect
Newsletter Signup

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com