Connect with us

Subscribe

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ BREXIT

«Η Βρετανία δεν θα ξεκινήσει τις διαδικασίες εξόδου από την ΕΕ μέχρι να αναλάβει καθήκοντα ο νέος πρωθυπουργός», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Τζορτζ Οζμπορν.

Μέχρι να αναλάβει ο νέος πρωθυπουργός δεν θα ξεκινήσουν διαδικασίες για το Brexit, δήλωσε ο Βρετανός ΥΠΟΙΚ αλλάζοντας τα δεδομένα καθώς την Τρίτη στη Σύνοδο Κορυφής θα έπρεπε να κατατεθεί το επίσημο αίτημα για αποχώρηση της Βρετανίας απ’ την Ε.Ε..
David-Cameron-730x487
«Η Βρετανία δεν θα ξεκινήσει τις διαδικασίες εξόδου από την ΕΕ μέχρι να αναλάβει καθήκοντα ο νέος πρωθυπουργός», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών,  Τζορτζ Οζμπορν, και ξεκαθάρισε ότι το άρθρο 50 θα ενεργοποιηθεί μόλις καταλήξουν οι διαπραγματεύσεις και όταν η Βρετανία θα έχει ξεκάθαρη εικόνα.
«Τα τελευταία έξι χρόνια δουλέψαμε σκληρά και συστηματικά για την ανάκαμψη της οικονομίας μας», εξήγησε ο Οσμπορν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε και υπογράμμισε πως μπορεί η αγγλική οικονομία να είναι ισχυρή αλλά η απόφαση αρκετών εταρειών να μην κάνουν προσλήψεις θα πλήξει τις επενδύσεις.

Οπως είπε, χάρη σε σκληρές προσπάθειες, το έλλειμμα του προϋπολογισμού μειώθηκε από το 11% στο 3% φέτος.

«Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε το μέλλον και τις προκλήσεις. Δεν ήταν το αποτέλεσμα που θέλαμε Τώρα που μίλησε ο λαός πρέπει να δεχτούμε και να σεβαστούμε το αποτέλεσμα. Προσωπικά, το δέχομαι απολύτως και θα κάνουμε το παν για να λειτουργήσει» είπε σχολιάζοντας το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.
Παράλληλα, ο Βρετανός ΥΠΟΙΚ διευκρίνισε ότι, κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή για υπηρεσίες, εργαζομένους, μετακίνηση. Τα μεγάλα ζητήματα για τη Βρετανία από εδώ και στο εξής θα είναι η διατήρηση της σταθερότητας και η ασφάλεια, κατέληξε, προσθέτοντας με νόημα: Δεν θέλω να γυρίσουμε την πλάτη στην ΕΕ.

Θυμίζουμε πως την Τρίτη και την Τετάρτη έχει προγραμματιστεί Σύνοδος Κορυφής. Την Τρίτη ο Βρετανός Πρωθυπουργός θα ενημερώσει τους ηγέτες των υπόλοιπων κρατών- μελών για τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος και την Τετάρτη οι «27» θα συνεδριάσουν -χωρίς τη Βρετανία για πρώτη φορά-προκειμένου να εξετάσουν τις επόμενες κινήσεις της Ε.Ε. μετά το Brexit.

Πάντως αξιοσημείωτο είναι το ότι ενώ Γιούνκερ και Σουλτς έλεγαν το Brexit να γίνει με fast track διαδικασίες, τώρα κανείς δεν πιέζει τη Βρετανία για ενεργοποίηση του άρθρου 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας και υπάρχει πλήρης κατανόηση ότι οι συνθήκες δεν είναι οι πρέπουσες ακόμα για κάτι τέτοιο.
Κοινή γραμμή Μέρκελ- Ολάντ
Πλήρης συμφωνία παρατηρήθηκε ανάμεσα στον Φρανσουά Ολάντ και την Άνγκελα Μέρκελ για την αντιμετώπιση του Brexit κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία το βράδυ της Κυριακής.
Συνεργάτες του Γάλλου Προέδρου κάνουν λόγο πως διαπιστώθηκε «πλήρης συμφωνία  στον τρόπο διαχείρισης της κατάστασης».
Η συνομιλία των δύο ηγετών διήρκεσε περίπου 30 λεπτά.
Διαπίστωσαν την πλήρη συμφωνία τους σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί από το βρετανικό δημοψήφισμα. Η καγκελάριος Μέρκελ και ο πρόεδρος Ολάντ θέλουν την κατά το δυνατόν μεγαλύτερη ευκρίνεια, ώστε να μην μείνει καμία αβεβαιότητα. Επίσης, τόνισαν την ανάγκη για ανάληψη πρωτοβουλιών για την Ευρώπη και την ανάγκη για ταχεία δράση γύρω από συγκεκριμένες προτεραιότητες
ipop
Πηγή: ipop
Photo: Aris Oikonomou / SOOC

Newsletter Signup

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΛΙΓΟ ΝΕΡΑΚΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΠΟΥ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗ ΖΕΣΤΗ

CITYNEWS

ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

CITYNEWS

ΤΑ ΘΕΡΙΝΑ ΤΑ ΣΙΝΕΜΑ ΜΑΣ

EXODOS

ΜΕΙΩΘΗΚΕ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΗ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Newsletter Signup

Copyright © 2019, Citway

Connect
Newsletter Signup

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com