Connect with us

Subscribe

CITYNEWS

ΠΡΙΝ ΓΕΜΙΣΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΑΛΛΟΝΙΚΗ ΜΕ ΧΡΩΜΑΤΑ Ο ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΗΣ SFINA ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΣΤΑΣΗ ΣΤΟ IPOP.GR

Η αντίστροφη μέτρηση για την Μέρα με τα Χρώματα ξεκίνησε και ο ουρανός της Θεσσαλονίκης σε λίγο θα γίνει πολύχρωμος.

Η αντίστροφη μέτρηση για την Μέρα με τα Χρώματα ξεκίνησε και ο ουρανός της Θεσσαλονίκης σε λίγο θα γίνει πολύχρωμος. Ο εμπνευστής, λοιπόν, και ιδρυτής της ομάδας SFINA, Μάριος Σπύρογλου, μίλησε στο iPop.gr και μας αποκάλυψε πολλά απ’ όσα θα δούμε στην γεμάτη λάμψη αυτή διοργάνωση.
μερα-με-τα-χρωματα-730x403
– Τι είναι η Μέρα με τα Χρώματα;
Πρόκειται για μία γιορτή χαράς που διοργανώνεται από την ομάδα SFINA και είναι αφιερωμένη στην ανθρώπινη επικοινωνία. Έχει βασιστεί στο Holi της Ινδίας, αλλά στην δική μας περίπτωσή μας, η γιορτή η οποία θα στήσουμε δεν έχει θρησκευτικό χαρακτήρα.
– Πότε ιδρύθηκε η SFINA; Εκτός από την Μέρα με τα Χρώματα έχει και άλλες δράσεις; Μερικές από αυτές;
H ομάδα SFINA ξεκίνησε τη δράση της το 2008 προ κρίσης δηλαδή που υπήρχε μεγάλη άνεση. Τότε εγώ ζούσα στο εξωτερικό και είχα περισσότερα ερεθίσματα. Έτσι, μου ήρθε σαν σκέψη να κάνω μια πλατφόρμα διάδρασης. Αυτή ήταν και η αρχή της ομάδας SFINA που επικεντρώνεται στη δημιουργία σουρεαλιστικών και παιχνιδιάρικων καταστάσεων σε αστικά περιβάλλοντα και στόχο την αναψυχή των ατόμων. Μερικές από τις δράσεις μας, εκτός από την Μέρα με τα Χρώματα, είναι το κάμπινγκ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΤΣΙ που πραγματοποιήθηκε κάτω από τον Λευκό Πύργο, η μετατροπή ενός λεωφορείου σε κέντρο διασκέδασης που στόχο είχε να στείλουμε το δικό μας μήνυμα για διεύρυνση του ωραρίου των συγκοινωνιών, η παραλία η οποία στήθηκε στην πλατεία Αριστοτέλους και άλλες.
– Τι θα περιέχει η Μέρα με τα Χρώματα;
– Θα δούμε τα χρώματα να γεμίζουν τον ουρανό της Θεσσαλονίκης και θα ακούσουμε τις μουσικές νέων ατόμων. Παράλληλα, θα θαυμάσουμε MOUSA, την μουσική συμφωνική ορχήστρα που απαρτίζεται από 25 άτομα τα οποία θα παίξουν για εμάς σύγχρονα pop κομμάτια. Επίσης, θα υπάρχει και ο ήχος των κρουστών αλλά θα δούμε extreme sport. Δεν θα λείψουν βέβαια και εκπλήξεις τις οποίες δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε.
μερα-με-τα-χρωματα2-730x403– Κάτι ακούσαμε και για «γάμους»;
– Ναι, έχουμε και «γάμους». Άτομα που αγαπούν το ένα το άλλο θα ενωθούν με αυτούς που το επιθυμούν με τους δεσμούς των χρωμάτων. Φίλοι, ερωτευμένοι και γενικά όποιος το θέλει, θα ενωθεί με αυτόν που πιστεύει πως νιώθει καλά. Αυτό που ενδιαφέρει πραγματικά την ομάδα μας είναι ο κόσμος να έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο της μέρας και όχι το βάρος να πέφτει στους καλλιτέχνες που θα δίνουν το παρών. Στόχος, λοιπόν, που θα κάνουμε τα πάντα για να επιτευχθεί είναι ο κόσμος να περάσει καλά και να κάνει ένα διάλειμμα από την καθημερινότητά του.
– Θα πρέπει όσοι έρθουν να φορέσουν κάτι συγκεκριμένο;
– Οι οδηγίες είναι δύο. Να φορούν λευκό μπλουζάκι και το πιο ασυνήθιστο καπέλο που μπορούν να φτιάξουν, να αγοράσουν ή ακόμα και να δανειστούν. Στη συγκεκριμένη διοργάνωση θα γίνει διαγωνισμός στον οποίο το πιο ασυνήθιστο καπέλο θα κερδίσει βραβείο. Όποιος το φοράει θα κερδίσει χρώματα γι΄αυτόν και για τους φίλους του θα ανέβει στη σκηνή και όλοι θα τον θαυμάσουν.
– Υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος έναρξης και λήξης της εκδήλωσης;
– Η αντίστροφη μέτρηση για την μαγική Μέρα θα ξεκινήσει με την χαρακτηριστική πλέον μουσική υπόκρουση του τραγουδιού «Κύμα» του Κωνσταντίνου Βήτα και το βράδυ θα κλείσει με όλους τους παρευρίσκοντες να μπαίνουν κάτω από το λευκό μεγάλο σεντόνι και να δίνουν ραντεβού για το επόμενο  event.

Info
Μέρα με τα Χρώματα
Στο Φράγμα Θέρμης στη Θεσσαλονίκη
Ημέρα: 11 Σεπτεμβρίου 2016
Ώρα: Από τις 14:00
Οι DJs που θα συμμετέχουν:

  • ALEX KAPPA
  • APR2
  • JOURNEY
  • PARANAUE

Συμμετέχει και η MOUSA Συμφωνική Ορχήστρα Νέων.
Υποστήριξη στο περιοδικό «Σχεδία».

ipop
Πηγή: ipop
photos:merametaxromata.gr
Συνέντευξη: Σταυρούλα Πεταλιού
 

Newsletter Signup

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΛΙΓΟ ΝΕΡΑΚΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΠΟΥ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗ ΖΕΣΤΗ

CITYNEWS

ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

CITYNEWS

ΤΑ ΘΕΡΙΝΑ ΤΑ ΣΙΝΕΜΑ ΜΑΣ

EXODOS

ΜΕΙΩΘΗΚΕ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΗ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Newsletter Signup

Copyright © 2019, Citway

Connect
Newsletter Signup

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com