Connect with us

Subscribe

ΕΛΛΑΔΑ

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η «ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ ΜΑΧΗ» ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ

Στις 08:30 έκλεισε η πόρτα του κτιρίου της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας αφού προσήλθε και ο τελευταίος εκπρόσωπος καναλιού.

Στις 08:30 έκλεισε η πόρτα του κτιρίου της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας αφού προσήλθε και ο τελευταίος εκπρόσωπος καναλιού. Πλέον όλοι οι εκπρόσωποι βρίσκονται εντός του κτιρίου και η διαδικασία για την δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών ξεκινά. Λίγο πριν τις 10:00 έφτασε στην ΓΓΕΕ και ο Νίκος Παππάς και ο Λευτέρης Κρέτσος.
Pappas-730x524
Οι εκπρόσωποι των καναλιών κατέφθασαν με βαλίτσες στην Καλλιθέα, δηλώνοντας πως δεν γνωρίζουν μέχρι πότε θα μείνουν. Έξω απ’ το κτίριο της ΓΓΕΕ υπάρχει πλήθος αστυνομικών αλλά και δημοσιογράφων. Οι τελευταίοι έλαβαν οδηγίες για να βρίσκονται σε συγκεκριμένη απόσταση απ’ την πόρτα του κτιρίου κατά την άφιξη των εκπροσώπων νωρίτερα.

Οι εκπρόσωποι των καναλιών κατά σειρά προσέλευσης:

  • Κάρολος Αλκαλάι απ’ το STAR
  • Γιος του κ. Καλογρίτσα για λογαριασμό της  ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ
  • Βαγγέλης Μαρινάκης απ’ την ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ.
  • Κώστας Κιμπουρόπουλος για τον ΣΚΑΙ
  • Δημήτρης Φουρλεμάδης για λογαριασμό του ALPHA
  • Στρατής Λιαρέλης και Θοδωρής Κυριακού απ’ τον ANTENΝΑ
  • Ιβάν Σαββίδης– DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED
  • Πάνος Κυριακόπουλος– ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ITV CP)

Ο Ν. Παππάς κατά την είσοδό του, λίγα λεπτά πριν τις 10:00 το πρωί της Τρίτης, στην ΓΓΕΕ δήλωσε πως η διαδικασία ξεκίνησε κανονικά, όπως έχει οριστεί, ενώ από τη δική του μεριά ο κ. Κρέτσος ανέφερε πως ενημέρωση «θα υπάρξει όταν πρέπει, βάσει του κανονισμού».

Οι δηλώσεις:

Κάρολος Αλκαλάι:
«Καλές διακοπές. Έχω σακ βουαγιάζ σαν αυτό που παίρνουμε στις διακοπές. Άμα φύγουμε Τετάρτη καλά θα είναι, καλή υπομονή»
Κωνσταντίνος Κιμπουρόπουλος:
«Η διαδικασία θα κυλήσει με την ομαλότητα που έχει φτιαχτεί. Ο ΣΚΑΙ και φυσικά πρόσωπα, έχουμε αντιδράσει. Ελπίζω αυτή η ανώμαλη διαδικασία να προχωρήσει θετικά για το καλό της πολυφωνίας. Ερχόμαστε να προσφέρουμε λύτρα για τη συνέχιση της ανώμαλης διαδικασίας, για το καλό της πολυφωνίας»
Δημήτρης Φουρλεμάδης:
«Σήμερα είναι μέρα ευχών. Εύχομαι να πάνε όλα καλά, ειδικά για τα κανάλια που έχουν ήδη εργαζόμενους. Δεχθήκαμε να μπούμε σε αυτόν τον διαγωνισμό, και θα παίξουμε με αυτούς τους κανόνες. Προσερχόμαστε δυνατοί, είμαστε αισιόδοξοι και ενδιαφερόμαστε για τους εργαζόμενους. Η διαδικασία είναι ταπεινωτική γιατί οι συνθήκες δεν είναι καλές, αλλά αυτό είναι το λιγότερο όταν υπάρχουν εργαζόμενοι»
Ιβάν Σαββίδης:
«Δύσκολο να σχολιάσουμε κάτι που δεν έχει ξεκινήσει ακόμα. Δεν είναι απολύτως κατανοητό αυτό το σενάριο. Η αίσθηση είναι ότι υπάρχουν κρυφά πράγματα που θα μπορούσαν να γίνουν με άλλον τρόπο, να ήταν μια ανοιχτή διαδικασία και να τελείωνε με όποιον δώσει περισσότερα. Εμείς δεχόμαστε τους όρους της κυβέρνησης και προχωράμε»

Η διαδικασία της δημοπρασίας

Η διαδικασία για την δημοπρασία της πρώτης τηλεοπτικής άδειας θα ξεκινήσει λίγο μετά τις 09:00.
Ο κάθε εκπρόσωπος του καναλιού θα βρίσκεται μόνος σ’ ένα δωμάτιο στο κτίριο της ΓΓΕΕ μ’ έναν υπολογιστή, ο οποίος θα είναι συνδεδεμένος σε κλειστό λογισμικό, έναν εκτυπωτή και μια κάλπη προκειμένου να καταγράφει τις προσφορές του.
Απ’ την στιγμή που θα εισέλθει στο κτίριο ο εκπρόσωπος του καναλιού δεν θα έχει επικοινωνία με κανέναν, ενώ στην τουαλέτα θα πηγαίνει με την συνοδεία αστυνομικού.
Ο νικητής της πρώτης τηλεοπτικής άδειας θα παραμείνει κλεισμένος στο δωμάτιο μέχρι να ολοκληρωθεί η δημοπρασία και των τεσσάρων αδειών.
Η δημοπρασία θα ξεκινήσει με τιμή εκκίνησης τα 3 εκατ. ευρώ και θα αυξάνεται ανά 500.000 ευρώ, ενώ ο κάθε υποψήφιος θα έχει στη διάθεσή σου 10 λεπτά προκειμένου να αποφασίσει εάν αποδέχεται την προσφορά ή  την απορρίπτει και αποσύρεται απ’ την διεκδίκηση της συγκεκριμένης άδειας.
Αφού αποσυρθούν οι 6 υποψήφιοι και μείνουν δύο για τη διεκδίκηση της μιας τηλεοπτικής άδειας, τότε και οι δύο θα καταγράψουν την προσφορά τους και θα την σφραγίσουν. Ο υποψήφιος που έχει κάνει τη μεγαλύτερη προσφορά, τότε θα είναι και ο «τυχερός» που θα εξασφαλίσει την τηλεοπτική άδεια.
Μετά από ένα διάστημα 3-4 ωρών θα ξεκινήσει και ο επόμενος γύρος.

Σημειώνεται πως μέχρι το πέρας τουλάχιστον 48 ωρών που υπολογίζεται ότι θα διαρκέσει η δημοπρασία και των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών καμία πληροφορία δεν θα γίνει γνωστή.
ipop
Πηγή: ipop

 

Newsletter Signup

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΛΙΓΟ ΝΕΡΑΚΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΠΟΥ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗ ΖΕΣΤΗ

CITYNEWS

ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

CITYNEWS

ΤΑ ΘΕΡΙΝΑ ΤΑ ΣΙΝΕΜΑ ΜΑΣ

EXODOS

ΜΕΙΩΘΗΚΕ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΗ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Newsletter Signup

Copyright © 2019, Citway

Connect
Newsletter Signup

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com