Connect with us

Subscribe

ΕΛΛΑΔΑ

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η «ΜΑΧΗ» ΓΙΑ ΤΙΣ 4 ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ

Σε εξέλιξη βρίσκεται για δεύτερη μέρα η «μαραθώνια» δημοπρασία για τις 4 τηλεοπτικές άδειες, με τους εκπροσώπους των καναλιών να συνεχίζουν να βρίσκονται κλεισμένοι στο κτίριο της ΓΓΕΕ διεκδικώντας μια απ’ τις τέσσερις άδειες.

Σε εξέλιξη βρίσκεται για δεύτερη μέρα η «μαραθώνια» δημοπρασία για τις 4 τηλεοπτικές άδειες, με τους εκπροσώπους των καναλιών να συνεχίζουν να βρίσκονται κλεισμένοι στο κτίριο της ΓΓΕΕ διεκδικώντας μια απ’ τις τέσσερις άδειες.
mikrofona-730x279
Καμία πληροφορία δεν έχει βγει προς τα έξω, επιβεβαίωναν το βράδυ της Τρίτης κυβερνητικές πηγές, διαψεύδοντας ουσιαστικά τις φήμες που κυκλοφορούν για το πόσες άδειες έχουν ήδη «κλειδώσει».
Μέχρι στιγμής αναφορές που υπάρχουν στα ελληνικά ΜΜΕ κάνουν λόγο ότι έχουν «κλειδώσει» οι δύο τηλεοπτικές άδειες, πληροφορία η οποία δεν μπορεί φυσικά να επιβεβαιωθεί επισήμως.
Η διαδικασία συνεχίζεται και σήμερα, με τους καναλάρχες να δίνουν τη δική τους «μάχη» προκειμένου να εξασφαλίσουν μια τηλεοπτική άδεια.

Σημειώνεται πως ανάμεσα στους γύρους γίνεται διάλειμμα ορισμένων ωρών προκειμένου οι συμμετέχοντες να γευματίσουν αλλά και να ξεκουραστούν.

Αν όλα πάνε βάσει προγραμματισμού, τότε η διαδικασία θα ολοκληρωθεί τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης και θα ακολουθήσει κυβερνητική ανακοίνωση με τους νικητές και το τίμημα της κάθε τηλεοπτικής άδειας.

Ασφαλιστικά μέτρα

asfalistika-metraΚαι ενώ η διαδικασία συνεχίζεται κανονικά κεκλεισμένων των θυρών, ένας φάκελος με ασφαλιστικά μέτρα από τον τηλεοπτικό σταθμό STAR θυροκολλήθηκε στην είσοδο του κτηρίου της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας.
Σύμφωνα με τον δικαστικό επιμελητή ο οποίος έκανε τη θυροκόλληση, σήμερα το πρωί ήταν η τελευταία διορία για να γίνει μία τέτοια κίνηση.
Λίγο αργότερα δίπλα στον λευκό φάκελο του STAR θυροκολλήθηκε και ένας μπεζ ο οποίος περιέχει ασφαλιστικά μέτρα και από τον δικηγόρο του ALPHA, Χαράλαμπο Χρυσανθάκη.

Κρέτσος: Ανοίγει το επάγγελμα του καναλάρχη

Ο Λευτέρης Κρέτσος μιλώντας στην ΕΡΤ υπογράμμισε πως «εκπληρώνουμε μια συνταγματική υποχρέωση, είναι υποχρέωσή μας από τον νόμο να αδειοδοτήσουμε τα εθνικής εμβέλειας τηλεοπτικά κανάλια» και πρόσθεσε ότι «ο στόχος μας ήταν να παραδώσουμε μια αδιάβλητη διαδικασία δημοπράτησης των αδειών εθνικής εμβέλειας γενικού περιεχομένου για πρώτη φορά μετά από 27 χρόνια. Και έχουμε πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα, υπάρχει ασφάλεια του δικτύου, δεν υπάρχει απολύτως κανένας κίνδυνος διαρροής του συστήματος, έχουμε λάβει όλα τα μέτρα ασφάλειας».
«Δεν υπάρχει από το Σύνταγμα ατομικό δικαίωμα στο να έχω ένα κανάλι. Και αυτό καταργεί και τις αρχές ισονομίας και ενός κράτους δικαίου, ότι συγκεκριμένοι άνθρωποι, συγκεκριμένα συμφέροντα είχαν καβαλήσει, σύμφωνα με ορολογία του ΣτΕ, τις δημόσιες συχνότητες παρανόμως, και το κάνανε αυτό για 27 χρόνια».
Παράλληλα, προανήγγειλε πως αμέσως μετά το διαγωνισμό για τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας, θα διεξαχθεί νέος για τις περιφερειακές. «Είναι πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή να μιλήσουμε για αδειοδότηση περιφερειακών σταθμών και να αφήσουμε το θέμα των θεματικών».

ΕΣΗΕΑ: Κακοστημένο reality η δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών

Η ΕΣΗΕΑ εξέδωσε αργά το βράδυ της Τρίτης ανακοίνωση με την οποία σχολιάζει τη δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών. Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για ένα κακοστημένο reality, το οποίο απλώς δίνει το δικαίωμα ενημέρωσης σ’ όποιον πληρώσει καλύτερα και τονίζει πως η ανεργία στον κλάδο της δημοσιογραφίας θα αυξηθεί ακόμα παραπάνω.
Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:
«Με όρους ενός κακοστημένου ριάλιτι, η κυβέρνηση προσποιείται ότι αντιμετωπίζει τη διαπλοκή αλλά με τους εκπροσώπους των οικονομικών συμφερόντων, να προσχωρούν πρόθυμα στη διαδικασία –ανεξάρτητα αν την καταγγέλλουν– για την αδειοδότηση τεσσάρων τηλεοπτικών καναλιών.
Με άλλοθι την τακτοποίηση ενός τηλεοπτικού τοπίου 27ετούς ανομίας, βγάζει τώρα στο σφυρί το δικαίωμα ενημέρωσης της κοινής γνώμης, που το παραδίδει σε όποιον πληρώσει τα περισσότερα.
Με εκκωφαντικό τον παραμερισμό του ΕΣΡ από τη διαδικασία αδειοδότησης και με πρόσωπα της αγοράς, που δηλώνουν απλώς ότι διαθέτουν βαρύ χαρτοφυλάκιο, επιλέγει η κυβέρνηση τους 4 της ιδιωτικής τηλεόρασης.
Η εξέλιξη αυτή –ή ενδεχομένως η όποια συμφωνία– οδηγεί σε τρίτο κύκλο ανεργίας για δημοσιογράφους, τεχνικούς και διοικητικούς, που είναι τα άμεσα θύματα της πολιτικής δημοπρασίας, όπως ομολογεί και η ίδια η κυβέρνηση με τον non paper, που διακίνησε και στο οποίο μιλάει για 1.000 ακόμη απολύσεις.
Η χειραγώγηση της ενημέρωσης με όρους καρτέλ είναι μια επίπτωση που μόνο την κοινωνία θα πλήξει. Δίνει, όμως, διέξοδο σε παλιούς καναλάρχες να βγουν από το κάδρο, δήθεν δυσαρεστημένοι με την κυβέρνηση, αλλά με χρέη δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, που έχουν απέναντι στους εργαζόμενους, στα ασφαλιστικά ταμεία και στις τράπεζες που πάνε να χαθούν μαζί με τα παλιά τεφτέρια.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ από την πρώτη στιγμή της συζήτησης στη Βουλή για το νόμο (Οκτώβριος 2015), που οδήγησε σε αυτές τις εξελίξεις, αντέδρασε κηρύσσοντας απεργιακές κινητοποιήσεις επισημαίνοντας από τότε τη διαφωνία του, τονίζοντας ότι πλήττεται ευθέως η πολυφωνία ενώ κινδυνεύουν να χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας.
Η ΕΣΗΕΑ οφείλει, επομένως, να επαναλάβει τις πάγιες θέσεις της:
Απαιτεί την κατοχύρωση της πολυφωνίας.
Επιμένει στη θεσμοθέτηση των κανόνων που απουσιάζουν και που πρέπει να διασφαλίζουν την απόλυτη διαφάνεια στην ιδιοκτησία των ΜΜΕ, ύστερα μάλιστα από 27 χρόνια αυθαιρεσίας και διαπλοκής, που μονίμως καταγγέλλουν οι δημοσιογράφοι.
Είναι αντίθετη σε οποιαδήποτε απόπειρα συγκέντρωσης των ΜΜΕ, είτε αυτή συνδέεται με την επιχειρηματικότητα, είτε επιδιώκεται από πολιτικές.
Απαιτεί την πλήρη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και τη νομοθετική κατοχύρωση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των δημοσιογράφων, με ΣΣΕ και Κώδικα Δεοντολογίας, κάτι που απουσιάζει προκλητικά από το νόμο.
Καταγγέλλει ότι με τις διαδικασίες που προωθούνται απειλείται, αν δεν καταργείται, η αυτοτέλεια και η αυτονομία του δημοσιογραφικού λειτουργήματος.
Η ενημέρωση είναι ζήτημα Δημοκρατίας και δεν μπαίνει σε δημοπρασία».

Kυβέρνηση: Καμία διαρροή

Κανονικά και χωρίς καμία επιπλοκή συνεχίζεται η δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών σύμφωνα με όσα τονίζουν κυβερνητικές πηγές. Οι ίδιες πηγές διαψεύδουν τα περί διαρροών.
Οι κυβερνητικοί κύκλοι που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ τονίζουν πως δεν υπάρχουν «πληροφορίες και διαρροές» και υποστηρίζουν πως κανένας έξω απ’ το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας δεν γνωρίζει την εξέλιξη της διαδικασίας της δημοπρασίας.
ipop
Πηγή: ipop
Photo: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Newsletter Signup

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΛΙΓΟ ΝΕΡΑΚΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΠΟΥ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗ ΖΕΣΤΗ

CITYNEWS

ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

CITYNEWS

ΤΑ ΘΕΡΙΝΑ ΤΑ ΣΙΝΕΜΑ ΜΑΣ

EXODOS

ΜΕΙΩΘΗΚΕ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΗ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Newsletter Signup

Copyright © 2019, Citway

Connect
Newsletter Signup

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com