Connect with us

Subscribe

EVENTS

Ο BOBBY ROTH ΣΤΗΝ ΣΤΕΓΗ

O Bobby Roth των “Prison Break”, “Lost”, “Grey’s Anatomy”, “Criminal Minds” κ.ά. έρχεται στη Στέγη για να μας δείξει μέσα από την «κλειδαρότρυπα» τα μυστικά του κινηματογράφου και της τηλεόρασης.

O Bobby Roth των “Prison Break”, “Lost”, “Grey’s Anatomy”, “Criminal Minds” κ.ά. έρχεται στη Στέγη για να μας δείξει μέσα από την «κλειδαρότρυπα» τα μυστικά του κινηματογράφου και της τηλεόρασης.
bobbyroth

Η Στέγη παρουσιάζει τον βραβευμένο σκηνοθέτη, σεναριογράφο και παραγωγό Μπόμπυ Ροθ, που είναι κυρίως γνωστός από τηλεοπτικές σειρές και επεισόδια όπως τα Prison Break, The Insiders, Lost, Greys Anatomy, The Mentalist, Criminal Minds, Hawaii Five-0 κ.ά. καθώς και από τις ταινίες Heartbreakers, Circle of Power, The BossSon και Independence Day.
Εκτός όμως από τα 80 και πλέον τηλεοπτικά επεισόδια, τις 25 τηλεταινίες και τις 13 κινηματογραφικές ταινίες, ο Μπόμπυ Ροθ είναι επίσης ένας καταξιωμένος δάσκαλος που έχει δημιουργήσει πρωτότυπο εξειδικευμένο εκπαιδευτικό υλικό, με τη μορφή σειράς ντοκιμαντέρ για σκηνοθέτες, σεναριογράφους και άλλους επαγγελματίες του κινηματογράφου, με τον τίτλο A Director Prepares.
Πρόκειται για 10 εικοσάλεπτα θεματικά επεισόδια που, εκτός από τον εκπαιδευτικό τους χαρακτήρα, συνιστούν και μια πολύ ενδιαφέρουσα ψυχαγωγική σειρά για κάθε σινεφίλ, ο οποίος μπορεί να δει από την «κλειδαρότρυπα» τα γυρίσματα και τους ηθοποιούς από τις αγαπημένες του σειρές και να μυηθεί στα μυστικά του κινηματογράφου και της τηλεόρασης και, γενικότερα, στα παρασκήνια της οπτικοακουστικής βιομηχανίας.
Στις 29 Σεπτεμβρίου θα παρουσιαστούν τρεις μεγάλου μήκους ταινίες του και στις 30 Σεπτεμβρίου 10 εικοσάλεπτα θεματικά επεισόδια με τη μορφή ντοκιμαντέρ, όπου η κάμερα εισβάλλει στις πρόβες και τα γυρίσματα των πιο διάσημων αμερικανικών τηλεοπτικών σειρών.

Συντελεστές

Επιμέλεια-Οργάνωση: Μαριάννα Πλατυρράχου
Συντονισμός: Βαρβάρα Δούκα
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου
16:00-21:00 | Προβολή ταινιών

Jack the dog (2001) 85΄
Manhood (2003) 82΄
Heartbreakers (1984) 98΄
21:15 | Συζήτηση με το κοινό
Συζήτηση του Μπόμπυ Ροθ με το κοινό για το σύγχρονο αμερικανικό κινηματογράφο, τις σειρές στο δίκτυο και την τηλεόραση, καθώς και τη θέση του ανεξάρτητου σινεμά σήμερα.
Παρουσίαση-Συντονισμός: Βαρβάρα Δούκα
Στα αγγλικά με ταυτόχρονη διερμηνεία στα ελληνικά.
Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου
Προβολή 10 θεματικών εκπαιδευτικών επεισοδίων για όλα τα στάδια παραγωγής μιας ταινίας και workshop.
Έναρξη: 17:00 (Διάρκεια 200΄)
Ο Μπόμπυ Ροθ αναλύει διεξοδικά κάθε στάδιο της κινηματογραφικής παραγωγής, με τη συνδρομή περισσότερων από 50 επαγγελματιών της κινηματογραφικής βιομηχανίας (από ηθοποιούς μέχρι μοντέρ και διευθυντές κινηματογράφου), με τους οποίους έχει κατά καιρούς συνεργαστεί. Ξεκινά από τη φάση του σεναρίου και τους υπεύθυνους casting και φτάνει μέχρι το post-production, ενώ δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη σωστή προετοιμασία με τους ηθοποιούς. Αξιοποιεί δε σενάρια, short videos, storyboards κ.λπ. από την προσωπική επαγγελματική του διαδρομή.
Μέσα από συγκεκριμένα παραδείγματα, αναλύεται όλη η κινηματογραφική διαδικασία, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η αντιπαραβολή γνωστών τηλεοπτικών επεισοδίων από πασίγνωστες σειρές.
Μετά από κάθε προβολή επεισοδίου/θεματικής ενότητας. ο Μπόμπυ Ροθ θα δέχεται τις ερωτήσεις των συμμετεχόντων και θα απαντάει για κάθε τομέα (σενάριο, διεύθυνση ηθοποιών, γύρισμα, παραγωγή κ.λπ.).

Διαβάστε Περισσότερα

Με την υποστήριξη της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Aθήνα.
Ευχαριστούμε το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας για τη συνεργασία.
Η είσοδος είναι δωρεάν και τηρείται σειρά προτεραιότητας.
Η διανομή των δελτίων εισόδου ξεκινά 1 ώρα πριν από την εκδήλωση.
Θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία και τις δύο ημέρες.
stegi_logo

29-30 ΣΕΠ 2016
Κεντρική Σκηνή
Λεωφόρος Συγγρού 107, Αθήνα 11745
Εισιτήρια: 210 900 5 800
Διοίκηση: 213 017 8000
Email: info@sgt.gr

Newsletter Signup

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΝΙΚΟΣ ΒΕΡΤΗΣ: «ΑΓΑΠΩ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΣΤΗ ΖΩΗ…»

PEOPLE

ΤΑ ΘΕΡΙΝΑ ΤΑ ΣΙΝΕΜΑ ΜΑΣ

EXODOS

ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

CITYNEWS

ΛΙΓΟ ΝΕΡΑΚΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΠΟΥ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗ ΖΕΣΤΗ

CITYNEWS

Newsletter Signup

Copyright © 2019, Citway

Connect
Newsletter Signup

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com