Connect with us

Subscribe

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΟΙΧΟΙ, ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Τον Αύγουστο που μας πέρασε η ΑΜΑΚΑ πραγματοποίησε το πρώτο βιωματικό εργαστήριο παραδοσιακής κατασκευής με πέτρα.

474
Τον Αύγουστο που μας πέρασε η ΑΜΑΚΑ πραγματοποίησε  το πρώτο  βιωματικό εργαστήριο παραδοσιακής  κατασκευής με πέτρα. Το εργαστήριο πραγματοποιήθηκε στην Λευκάδα υπό την καθοδήγηση του εκπληκτικού Μάστορα Μάστρο- Μανώλη, ο οποίος μας συνεπήρε με τις γνώσεις του και την ηθική του. Ο τοίχος στο τέλος στάθηκε και όλη η εμπειρία μας έκανε να θυμηθούμε την αναγκαιότητα των καλών δασκάλων, των απλών πραγμάτων και της επαφή μας με την φύση.

ART EMERGENCY PROGRAM

Σε μια παράλληλη πραγματικότητα λίγα χιλιόμετρα βορειότερα από την εξωτική Λευκάδα, συνεχιζόταν το εργαστήρι  θεραπείας της τέχνης Art Emergency, στον προσφυγικό καταυλισμό της Φιλιππιάδας. Τον Αύγουστο, το πρόγραμμα επεκτάθηκε ακόμα βορειότερα στο Τσεπέλοβο Ιωαννίνων, το ρομαντικό ορεινό  προορισμό των Ελλήνων, από όπου όμως οι νέοι Σύριοι ήθελαν να φύγουν τρέχοντας. Το πρόγραμμα σήμερα λειτουργεί σε πολλούς ακόμα καταυλισμούς και σύντομα θα λάβετε αναλυτική ενημέρωση για τα μελλοντικά μας σχέδια, ανάγκες και ιδέες όσο αφορά την αντιμετώπιση του κρίσιμου αυτού ζητήματος.

a1fa01cc-89ab-476c-b04a-187d53c34b59
1ο  ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΕΧΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Το « 1ο Ευρωπαϊκό  Φεστιβάλ  Τέχνης για την Ψυχική Υγεία », nefele, αποτελεί μια καινοτόμα προσπάθεια για την χώρα μας.

16 ημέρες με πάνω από 600 καλλιτεχνικές συμμετοχές από 23 χώρες, 68 εκδηλώσεις από 15 ελληνικούς και ξένους συνεργαζόμενους φορείς. Το nefele, είναι μια μοναδική ευκαιρία για όλους τους σχετιζόμενους με την ψυχική υγεία, την τέχνη αλλά και για το ευρύ κοινό να ανακαλύψουν τον μαγικό κόσμο όπου η τέχνη και η δημιουργική έκφραση, συναντούν τον ψυχισμό.
33171ad5-2301-458a-aac5-a68a5e878a91
Την Τρίτη 11 Οκτωβρίου στις 20.00, με την αφορμή της συμμετοχής μας στο « 1ο  Ευρωπαϊκό  Φεστιβάλ  Τέχνης για την Ψυχική Υγεία », θα παρουσιαστεί η μεθοδολογία που ακολουθήθηκε για τον σχεδιασμό και την  υλοποίηση της άμεσης αυτής θεραπευτικής παρέμβασης δια μέσου της Τέχνης που έχει σαν στόχο την  αντιμετώπιση του τραύματος των νεαρών προσφύγων σε πρώιμο στάδιο. Οι εκπαιδευτές της ΑΜΑΚΑ που όλο το καλοκαίρι κάνανε κυριολεκτική  βουτιά στους καταυλισμούς του Αγίου Ανδρέα, της Μαλακάσας, του Λαυρίου, της Μόριας, της Φιλιππιάδας και του Τσεπέλοβου, μας εξιστορούν με πλούσιο  όπτικο- ακουστικό υλικό την εμπειρία τους και εκφράζουν τους προβληματισμούς τους.  H ομιλία θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Μπουζιάνη Δήμου Δάφνης- Υμηττού με ελεύθερη είσοδο.
Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ

Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών εργαστηρίων λοιπόν του φεστιβάλ nefele, η ΑΜΑΚΑ διοργανώνει το βιωματικό εργαστήρι Photo – therapy “Where/ What is home”. Όσοι ενδιαφέρονται να γνωρίσουν την μέθοδο φώτο-θεραπείας με έμπρακτο τρόπο, θα τα καταφέρουν, την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου, 18.00- 20.00.  Χρησιμοποιώντας οπτικό υλικό από το πρόγραμμα Art Emergency οι συμμετέχοντες θα εκφραστούν γύρω από την έννοια της πατρίδας και το τί σημαίνει για τον καθένα,  χρησιμοποιώντας σαν μέσα το βίντεο και την φωτογραφία.  Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών.

Η ομιλία, τα εργαστήρια καθώς και όλες οι δράσεις του φεστιβάλ και εκθέσεις είναι ανοικτές στο κοινό με ελεύθερη είσοδο, αλλά για τα εργαστήρια απαιτείται η δήλωση συμμετοχής 

Τα εγκαίνια του φεστιβάλ nefele, θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 1 Οκτώβρη και την Κυριακή 2 αντίστοιχα. Κατεβάστε την πρόσκληση των εγκαινίων, καθώς και το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ.
a5b5debf-4378-4b0b-9e41-75efce454e94
Για όσους από την άλλη η Αθήνα είναι ένας ξεχασμένος τόπος, τα τελευταία δείγματα του εργαστηρίου Art Emergency θα παρουσιαστούν στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννίνων, από τις 14-21 Οκτωβρίου σε μια εικαστική έκθεση.  Λεπτομέρειες σύντομα !

 ΕΚΘΕΣΗ “ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΩ ΑΡΑ ΕΙΜΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ” – E.U.R.O.P.E
f506985c-ee3c-4495-9756-d5b9b8b0f7cd

… Και ενώ οι πρόσφυγες τείνουν να μονοπωλήσουν τις θεραπευτικές παρεμβάσεις της ΑΜΑΚΑ, δεν μπορούμε να αφήσουμε χωρίς στήριξη μια άλλη αγαπημένη μας ομάδα, αυτή των έγκλειστων και των παραβατών. Τα βιωματικά εργαστήρια του προγράμματος E.U.R.O.P.E θα αρχίσουν να εφαρμόζονται σε 5 διαφορετικά καταστήματα κράτησης από τον Νοέμβριο, ενώ από σήμερα Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου και για μια εβδομάδα το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει ένα δείγμα από την δουλειά που πραγματοποιήθηκε την περσινή χρονιά στα πλαίσια του εργαστηρίου «Επικοινωνώ άρα Είμαι Ελεύθερος ΙΙ» , στην 31η Πανελλήνια Έκθεσης Έργων Κρατουμένων που διοργανώνεται από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Στόχος  του προγράμματος ήταν να αναπτυχθεί ένας φωτογραφικός διαδραστικός διάλογος μεταξύ των συμμετεχόντων με έμφαση στην προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων των παιδιών, των προσφύγων, των ρομά, των γυναικών και άλλων ομάδων.

Η Έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο Κτίριο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (Ερμού 134-136) από τις 30 Σεπτεμβρίου έως 9 Οκτωβρίου, είσοδος ελεύθερη

 020ffce6-0b4b-4189-b63e-bf8965f70cc8

Newsletter Signup

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΤΑ ΘΕΡΙΝΑ ΤΑ ΣΙΝΕΜΑ ΜΑΣ

EXODOS

ΝΙΚΟΣ ΒΕΡΤΗΣ: «ΑΓΑΠΩ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΣΤΗ ΖΩΗ…»

PEOPLE

ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

CITYNEWS

ΛΙΓΟ ΝΕΡΑΚΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΠΟΥ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗ ΖΕΣΤΗ

CITYNEWS

Newsletter Signup

Copyright © 2019, Citway

Connect
Newsletter Signup

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com