Connect with us

Subscribe

EVENTS

MUSICARTE | ''ΤΡΙΑ ΣΟΛ FORTISSIMO, ΕΝΑ ΜΙ ΥΦΕΣΗ ΚΟΡΩΝΑ''

Για τρίτη χρονιά η εκπαιδευτική μουσική ομάδα musicArte έρχεται στον παιδικό ΙΑΝΟ. Φέτος, παρουσιάζει ένα μουσικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα αφιερωμένο στον Beethoven με τίτλο «Beethoven… για την Ελίζα».

Για τρίτη χρονιά η εκπαιδευτική μουσική ομάδα musicArte έρχεται στον παιδικό ΙΑΝΟ. Φέτος, παρουσιάζει ένα μουσικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα αφιερωμένο στον Beethoven με τίτλο «Beethoven… για την Ελίζα».
32484a296f90e3250d7b39a2fed31411Είσοδος ελεύθερη. Για παιδιά του Δημοτικού.
Πληροφορίες κα Κατερίνα Παπαδάκου, 211 800 1160 και στο 6987300 329
Λίγα λόγια για το πρόγραμμα:
Η μουσική διαμορφώνεται από την κοινωνία και την ίδια στιγμή τη διαμορφώνει. Η μουσική καλλιέργεια αποτελεί το πρώτο βήμα για μια κουλτούρα που μακροπρόθεσμα θα βοηθήσει τα παιδιά στην πνευματική, ψυχική και συναισθηματική τους ολοκλήρωση. Με σεβασμό για τα παιδιά και τις καθημερινές μουσικές τους εμπειρίες, δημιουργήσαμε το μουσικό- εκπαιδευτικό πρόγραμμα ”Beethoven…για την Ελίζα!” επιχειρώντας να μετατρέψουμε την εμπειρία της ακρόασης, σε μια εμπειρία με νόημα, να ενθουσιάσουμε, αλλά και να διατηρήσουμε τον ενθουσιασμό των παιδιών για τη κλασική μουσική!
Πρόκειται για ένα δομημένο, εκπαιδευτικό, μουσικό πρόγραμμα που μέσα από ακροάσεις, παιχνίδια, γρίφους, βιντεοπροβολές, παρουσιάσεις εικόνων και αντλώντας έμπνευση από έναν πολύ αγαπημένο συνθέτη επιχειρεί να προσφέρει γνώσεις και εμπειρίες στα παιδιά, να τα βοηθήσει να κατανοήσουν ότι η μουσική του είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με βαθιές αναλλοίωτες ανθρώπινες ανάγκες και αξίες και να τους δώσει τη δυνατότητα να πετάξουν με τη φαντασία τους στον υπέροχο μουσικό κόσμο του.
Γιατί σε ποιον ανήκει η μουσική;  Σε όλους!!

Οι συναντήσεις μας:

12-11-2016 ώρα 10.00
”Τρία σολ fortissimo, ένα μι ύφεση κορωνα”
Στις 12 Νοεμβρίου θα ακούσουμε το πρώτο από τα τέσσερα μέρη της πέμπτης συμφωνίας του Beethoven σε ντο ελάσσονα ,έργο 67.Το έργο αρχίζει με ένα πολύ γνωστό μοτίβο, που έχει ταυτιστεί με ολόκληρη τη συμφωνία: τα τρία χαρακτηριστικά όγδοα σολ (fortissimo) τα οποία ακολουθεί ένα μακρόσυρτο μι ύφεση (κορώνα) ντα-ντα-ντα-ντα α α. Κάποιοι λένε, ότι αυτός είναι ο ήχος της μοίρας, του πεπρωμένου…άλλοι ένα πουλί που κελαηδούσε στα δάση της Βιέννης! Όποια κι αν είναι η αλήθεια η εισαγωγή αυτής της συμφωνίας τραβάει την προσοχή. Ο Βeethoven άρχισε να γράφει αυτή τη συμφωνία περίπου το 1805, ενώ ήδη είχε αρχίσει να χάνει την ακοή του! Η πέμπτη συμφωνία δείχνει ότι είναι αποφασισμένος να συνθέτει υπέροχη μουσική παρά τη λύπη που του προκαλεί η προοδευτική απώλεια της ακοής του και εμείς ακούμε ξανά και ξανά αυτές τις τέσσερις νότες, τα τέσσερα χτυπήματα σαν να αντιστέκεται στην αδικία που του επιφύλαξε η μοίρα! Μια νίκη!
10-12-2016 ώρα 10.00
”Όταν η μουσική τραγουδά, τα παιδιά… ονειρεύονται”
14-1-2017  ώρα 10.00
”Ένα πρωινό Σαββάτου γεμάτο… Beethoven”
18-2-2017  ώρα  10.00
”Η μικρή μου συμφωνία σε φα”
18-3 -2017 ώρα 10.00
”Μετά την καταιγίδα… όλη η αγάπη για τη φύση μέσα στις νότες”
8-4-2017  ώρα  10.00
”Η χαρά και το γέλιο, η ενέργεια κι ο χορός! Ακούμε σαν …χορευτές”
13-5-2017 ώρα  13.00 (στο IANOS café)
”O Beethoven στα χέρια των παιδιών!”
Προτεινόμενη βιβλιογραφία για τις συναντήσεις, με έκπτωση 20% την ημέρα των εργαστηρίων για τους συμμετέχοντες.

Για παιδιά 3-5 ετών

Ο Χταπόδιος Σέιφ και οι τρεις θαλασσοφύλακες
Βαγγέλης Ηλιόπουλος
Γκρρ…  Μια ιστορία για τη φιλία
Rob Biddulph
To κουμπί της αγάπης κι ο πρίγκιπας που δεν είναι πια μικρός
Βαγγέλης Ηλιόπουλος
Λέξη σαν μύγα
Ιωάννα Μπαμπέτα
Το θέλω τώρα
Βασίλης Κουτσιαρής

Για παιδιά 6-8 ετών

Το όνειρο του Πινόκιο
Αnn Leysen
To εργαστήριο της πεταλούδας
Gioconda Belli

Κλασικοί θησαυροί για παιδιά από τις εδόσεις Μίνωας
Για παιδιά 9-12 ετών
Τα μυστικά της βεντάλιας
Βέρα Πρατικάκη
O μεγάλος φιλικός γίγαντας
Road Dahl
O κύριος Βρομύλος
David  Walliam

Λίγα λόγια για την musicArte:

Ιδρύθηκε το 2010 από την Κατερίνα Παπαδάκου, Αλεξία Χατζηλυκούδη και Έφη Ρηγάτου. Η ομάδα musicArte, προσεγγίζει τη μουσική μέ δραστηριότητες ενεργητικής ακρόασης, μουσικής εκτέλεσης και αυτοσχεδιασμoύ. Μέσα από την συναναστροφή και την δημιουργική συνεργασία με τα παιδιά, έφτασε σήμερα να αποτελεί μια ομάδα που έχει ένα δομημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με ακολουθία ενεργειών και δράσεων που έχει σκοπό τη μουσική, πολιτιστική, συναισθηματική και κοινωνική καλλιέργεια και διαπαιδαγώγηση των παιδιών.  Η musicArte σχεδιάζει και υλοποιεί εκπαιδευτικά μουσικά προγράμματα για παιδιά και εφήβους. Η διαδικασία που ακολουθείται δεν επισπεύδεται, ούτε επιβάλλεται….είναι δυναμική. Χτίζεται και ολοκληρώνεται κάθε στιγμή.
*ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε πιάνο, ανώτερα θεωρητικά της μουσικής και θέατρο. Διδάσκει πιάνο ,θεωρία της μουσικής,ανώτερα θεωρητικά .Σχεδιάζει και επιμελείται μουσικά εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά. Εχει διδάξει πιάνο,θεωρία και ανώτερα θεωρητικά σε ωδεία,μουσικές σχολές, στο Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο της Παλλήνης και είναι καλλιτεχνική διευθύντρια σε ωδεία και μουσικές σχολές.
Παράλληλα με τη παιδαγωγική της δραστηριότητα δημοσιεύει άρθρα που αφορούν τρόπους προσέγγισης της κλασικής μουσικής και τα οφέλη αυτής της προσέγγισης.
Το 2010 ίδρυσε την ομάδα musicArte, της οποίας είναι επικεφαλής
.Με βαθιά πεποίθηση οτι ο δρόμος για την εκπαίδευση των παιδιών περνάει μεσα από την εκπαίδευση των γονέων, από το 2011 οργανώνει και συντονίζει συζητήσεις με γονείς που αφορούν στο ρόλο της μουσικής στη ζωή των παιδιών.
*ΕΦΗ ΡΗΓΑΤΟΥ
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι διπλωματούχος πιανίστα και πτυχιούχος ανώτερων θεωρητικών της μουσικής (αρμονία – αντίστιξη). Εχει βραβευτεί σε πανελλήνιους διαγωνισμούς πιάνου και έχει συμμετάσχει σε μουσικοπαιδαγωγικά σεμινάρια πιάνου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει σπουδάσει διοίκηση επιχειρήσεων, διδάσκει πιάνο και ανώτερα θεωρητικά και ειναι ιδρυτικό μέλος της musicArte.
*ΑΛΕΞΙΑ ΧΑΤΖΗΛΥΚΟΥΔΗ
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι διπλωματούχος πιανίστα και πτυχιούχος ανώτερων θεωρητικών της μουσικής (αρμονία – αντίστιξη -φούγκα) και σύγχρονου τραγουδιού. Εχει βραβευτεί σε πανελλήνιους διαγωνισμούς πιάνου και έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ και σε σεμινάρια μουσικολογίας , τεχνικής και παιδαγωγικής του πιάνου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Διδάσκει πιάνο, ανώτερα θεωρητικά της μουσικής και σύγχρονο τραγούδι. Είναι ιδρυτικό μέλος της musicArte.
*ΜΑΡΙΝΑ ΡΑΜΜΟΥ
Απόφοιτη της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής χορού “Ραλλού Μάνου” και του εργαστηρίου δημοσιογραφίας του ομίλου Ant1. Σπούδασε Ανώτερα Θεωρητικά της Μουσικής (Αρμονία – Αντίστιξη) και κλασικό τραγούδι. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια χορού, μουσικολογίας και ιστορίας της τέχνης. Έχει συμμετάσχει μεταξύ άλλων, σε παραγωγές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, της Καμεράτα, της μη κερδοσκοπικής εταιρίας “Ίμερος για τον Πολιτισμό” και σε καλλιτεχνικές δράσεις στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004. Φοιτά στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο στο τμήμα του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού. Είναι μέλος της musicArte από το Σεπτέμβριο του 2015.
*ΘΕΟΔΩΡΑ ΖΗΚΟΥ
Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Πάτρα. Είναι διπλωματούχος πιανίστα. (Tάξη:Κατερίνας Παπαδάκου) Σπούδασε επίσης Ανώτερα Θεωρητικά με τον Σπύρο Κλάψη και κλασικό τραγούδι με την Δέσποινα Καλαφάτη. Τελειοποίησε τις σπουδές της στο κλασικό τραγούδι στην Κολωνία με τους Prof. Brigitte Lindner, Prof. Barbara Schlick και τον Prof. Matthias Wierig. Είναι επίσης πτυχιούχος του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας στο Ε.Κ.Π.Α.
Από το 2008-2014 εργάστηκε στα Αρσάκεια Σχολεία Πατρών όπου δραστηριοποιήθηκε στον τομέα της διδασκαλίας και της μουσικής. Ως μέλος του Opera Studio Πατρών υπό την διεύθυνση του Χαράλαμπου Γωγιού έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες συναυλίες ενώ έχει συνεργαστεί με τη Δραματική Σχολή του ΔΗΠΕΘΕ Πατρών υπό τη διεύθυνση του Θοδωρή Αμπατζή στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ Πατρών. Έχει συμπράξει ως σολίστ μεταξύ άλλων με την ορχήστρα “ACADEMICA” Αθηνών, την Ορχήστρα Νυκτών Εχγόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης», με την Ορχήστρα Πατρών κ.α.
Είναι μέλος της musicArte από τον Ιούνιο του 2016.
 
ianos-logo
Αθήνα – ΣΤΑΔΙΟΥ 24

Newsletter Signup

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΛΙΓΟ ΝΕΡΑΚΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΠΟΥ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗ ΖΕΣΤΗ

CITYNEWS

ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

CITYNEWS

ΤΑ ΘΕΡΙΝΑ ΤΑ ΣΙΝΕΜΑ ΜΑΣ

EXODOS

ΜΕΙΩΘΗΚΕ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΗ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Newsletter Signup

Copyright © 2019, Citway

Connect
Newsletter Signup

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com