Connect with us

Subscribe

ΘΕΑΤΡΟ

MADE IN USA | PHONE HOMER – MICHELLE ELLSWORTH

Ένα απροσδόκητο multimedia σόλο με τον Αγαμέμνονα και τον Αίγισθο στο Skype και τη μυθική Κλυταιμνήστρα καλωδιωμένη στο Google. Αρχαία τραγωδία αλά-Woody Allen…

Καλώς ήρθατε σε ένα ψηφιακό γουντιαλενικό σύμπαν, γεμάτο κίονες και μηχανές αναζήτησης Google, όπου απομυθοποιούνται ανενδοίαστα οι αρχαίοι μύθοι και οι τραγικοί ήρωες, καθώς και πολλά ακόμη απροσδόκητα πράγματα – μεταξύ άλλων, τα κοινωνικά δίκτυα, ο καταναλωτισμός, το φυλετικό χρωμόσωμα Υ, οι χορογραφίες της Martha Graham και τα… χάμπουργκερ!

Φωτογραφία © Satchel Spencer


Χαρισματική περφόρμερ, εμπνευσμένη χορογράφος και διακεκριμένη video-artist, η Μισέλ Έλσγουορθ καταφθάνει για πρώτη φορά στη Στέγη με το «ελληνικό» multimedia σόλο της, έναν ευφυή, σουρεαλιστικό και εξωφρενικά αστείο φόρο τιμής στη μυθική Κλυταιμνήστρα.Μπλέκοντας έντεχνα τη ζωντανή περφόρμανς με τη stand-up-comedy, η Έλσγουορθ αυτοσκηνοθετείται στο one-woman-show της, έχοντας η ίδια τόσο τη δραματουργική όσο και την τεχνολογική επιμέλειά του. Αντλώντας υλικό από την ομηρική Ιλιάδα, αλλά και από την Ορέστεια του Αισχύλου, καθώς και από τη διαμονή της στην Κάλυμνο, δημιουργεί μια ολόκληρη διαδικτυακή πλατφόρμα αφιερωμένη στην Κλυταιμνήστρα και τα ενδιαφέροντά της. Ερμηνεύοντας η ίδια μια «άλλη», μεταμοντέρνα Κλυταιμνήστρα, τόσο απελπισμένα μοναχική όσο ο Edward Snowden, κατασκευάζει προηγμένες διαδραστικές εφαρμογές με βάση το Kinect, επιστρατεύει σατιρικά «χειροποίητα» βίντεο, στήνει ψευδο-ακαδημαϊκές και εντελώς παράλογες TED ομιλίες, καλωδιώνεται ώστε να μιλά μέσω Skype με τον Αγαμέμνονα, τον Αίγισθο, την Ωραία Ελένη και την πιστή Πηνελόπη και δεν παραλείπει να κάνει τις δικές της απροσδόκητες θυσίες.

Συντελεστές

Κείμενο: Όμηρος και Αισχύλος
Επιλογή και προσθήκες: Michelle Ellsworth και Ann Ellsworth
Ερμηνεύουν: Michelle Ellsworth (Κλυταιμνήστρα, Αίγισθος, Ελένη, Αγαμέμνων, Πηνελόπη), Tara Rynders (Ηλέκτρα)
Μουσική: Dave Willey
Καλλιτεχνική Διεύθυνση και Σχεδιασμός Web: Max Bernstein
Σχεδιασμός Κοστουμιών & Μακιγιάζ: Markas Henry και Janice Benning
Βίντεο: Bob Shannon και Max Bernstein
Σχεδιασμός Σκηνικών: Priscilla Cohan
Σχεδιασμός Φωτισμών: Ryan Seelig
Προγραμματισμός Web: Satchel Spencer
Μετάφραση: Βασίλης Δουβίτσας
 
Το Phone Homer είναι ανάθεση του On The Boards στο Σηάτλ της πολιτείας Ουάσιγκτον (ΗΠΑ) και χρηματοδοτήθηκε εν μέρει από το Πανεπιστήμιο του Κολοράντο.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΔΡΑΣΗ
Δευτέρα 21 Νοεμβρίου
Μετά την παράσταση, συζήτηση του κοινού με τους συντελεστές (στα αγγλικά, χωρίς διερμηνεία)
Συντονισμός: Γρηγόρης Ιωαννίδης, κριτικός θεάτρου και επίκουρος καθηγητής του τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών

Διαβάστε περισσότερα

Τόσο στο PhoneHomer όσο και στις περισσότερες δουλειές της, η Μισέλ Έλσγουορθ συνεργάζεται με την αδερφή της, τη διακεκριμένη μουσικό, βιρτουόζο στο κόρνο, Ann Ellsworth.
Στην πρόσφατη δουλειά της με τίτλο Clytigation: State of Exception (2016), που είναι ένας συνδυασμός εγκατάστασης, χορευτικού σόλο, βίντεο, νέων μέσων και διαδραστικών εφαρμογών, η Μισέλ Έλσγουορθ, αντλώντας έμπνευση από το PhoneHomer, εμφανίζεται ως μια Κλυταιμνήστρα-τρομοκράτισσα που δίνει παράλογες, εξοντωτικές εντολές στον χορευτή, ο οποίος οφείλει πάραυτα να τις εκτελέσει!
Σε μια από τις πιο ανατρεπτικές προηγούμενες παραστάσεις της, το The Objectification of Things (2009), που εστιάζει στα καταναλωτικά μοντέλα, η Έλσγουορθ, συνδυάζοντας το χορό, τη διάλεξη, τα τηλεοπτικά παιχνίδια και τα επιστημονικά δεδομένα, «ντοκουμεντάρει» την πορεία ενός χάμπουργκερ από τη… γέννησή του μέχρι το θάνατο και την τελική ανάστασή του! Έκτοτε, οι θυσίες των χάμπουργκερ αποτελούν ένα λάιτ μοτίφ της δουλειάς της.
Στην παράστασή της, Obsolescence of the Y Chromosome (2015), η Έλσγουορθ, σε συνεργασία με ερευνητές και βιολόγους αλλά και με άφθονες δόσεις σουρεαλισμού, προβλέπει πώς θα είναι μελλοντικά ο πλανήτης Γη αν οι άνδρες εκλείψουν ως είδος. Πηγή έμπνευσης ήταν ο θάνατος του πατέρα ενός φιλικού της προσώπου, αλλά και ένα άρθρο των New York Times που σχολίαζε τη θεωρία της σταδιακής απουσίας του χρωμοσώματος Υ.

stegi_logo

20-21 NOE 2016, 19:00
Μικρή Σκηνή, 1 ώρα
Κανονικό: 10
Μειωμένο, Φίλος, Μικρή Παρέα (5-9 άτομα): 8
Μεγάλη Παρέα (10+ άτομα): 7
ΑΜΕΑ & Άνεργοι: 5
Συνοδός ΑΜΕΑ: 8
Combo 4 εισιτήρια για την παράσταση “The Record“: 5 € ανά εισιτήριο
Combo 1+1: 5 € ανά εισιτήριο για επιλεγμένες παραστάσεις του φεστιβάλ “Made in USA”: “A Piece of Work“, “Age & Beauty Part 1“, “Judson Church is Ringing in Harlem“, “Phone Homer”, “Tell Me Love Is Real“, “The Record

Newsletter Signup

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΛΙΓΟ ΝΕΡΑΚΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΠΟΥ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗ ΖΕΣΤΗ

CITYNEWS

ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

CITYNEWS

ΤΑ ΘΕΡΙΝΑ ΤΑ ΣΙΝΕΜΑ ΜΑΣ

EXODOS

ΜΕΙΩΘΗΚΕ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΗ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Newsletter Signup

Copyright © 2019, Citway

Connect
Newsletter Signup

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com