Connect with us

Subscribe

ΕΛΛΑΔΑ

«ΠΑΡΑΛΥΕΙ» ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ- 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

24ωρη απεργία έχει προκηρύξει για σήμερα, Πέμπτη, η ΑΔΕΔΥ, ενώ παράλληλα διοργανώνει συγκέντρωση στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος. Τα νοσοκομεία θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, όπως επίσης δεμένα θα παραμείνουν και τα πλοία στα λιμάνια.

24ωρη απεργία έχει προκηρύξει για σήμερα, Πέμπτη, η ΑΔΕΔΥ, ενώ παράλληλα διοργανώνει συγκέντρωση στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος. Τα νοσοκομεία θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, όπως επίσης δεμένα θα παραμείνουν και τα πλοία στα λιμάνια.
apergia-730x475
Η απεργία, σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, διοργανώνεται ενάντια στις «νέες ανατροπές στα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα των δημοσίων υπαλλήλων που ετοιμάζουν Κυβέρνηση και δανειστές».
Σε σχετική της ανακοίνωση η ΑΔΕΔΥ σημειώνει πως «η περίοδος που διανύουμε βρίσκει τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους νέους και τα φτωχομεσαία κοινωνικά στρώματα μπροστά σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση: η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ., που ψηφίστηκε από τον ελληνικό λαό με τη δέσμευση ότι θα σταματήσει τον μνημονιακό κατήφορο, υλοποιεί με απαράμιλλη προσήλωση και θρησκευτική ευλάβεια το σύνολο των νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών».
Η ΑΔΕΔΥ κατηγορεί ότι σχεδιάζεται στο Δημόσιο η κατάργηση της ενιαίας σχέσης εργασίας και της σταθερής απασχόλησης μέσω της αξιολόγησης των δομών και υπηρεσιών.
«Η επίθεση στο Δημόσιο γίνεται για να ιδιωτικοποιηθούν όλες οι προσοδοφόρες υπηρεσίες του και το σχέδιο περιλαμβάνει σταδιακά βήματα. Με αρχή την επαναξιολόγηση των δομών, που θα είναι η δικαιολογία και η δήθεν «τεκμηρίωση» για τα νέα οργανογράμματα Υπουργείων και την κατάργηση φορέων του Δημοσίου, θα περάσει η σκυτάλη στην «αξιολόγηση» των εργαζομένων, με ατομική στοχοθεσία, που θα ξεκινάει, ωστόσο, από τους στόχους των υπουργών. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με την κινητικότητα των υπαλλήλων, που διευκολύνεται από την εφαρμογή όλης της μνημονιακής νομοθεσίας που κληρονόμησε και διατηρεί η Κυβέρνηση».

Τι ζητά η ΑΔΕΔΥ;

  • Δημόσιες υπηρεσίες που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες της κοινωνίας και των πολιτών.
  • Σταμάτημα των διαδικασιών αξιολόγησης δομών κι εργαζομένων, την κατάργηση των μνημονιακών διατάξεων που περικόπτουν οργανικές θέσεις.
  • Κατάργηση της ενοικιαζόμενης εργασίας, της μερικής απασχόλησης, της ελαστικής και εκ περιτροπής εργασίας και την κάλυψη όλων των παγίων και διαρκών αναγκών.
  • Κατάργηση όλων των νόμων που μείωσαν μισθούς – συντάξεις – κοινωνικά επιδόματα.
  • Κατοχύρωση του δικαιώματος των ελεύθερων Συλλογικών Διαπραγματεύσεων στο Δημόσιο και της σύναψης γενικών και κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν τα νοσοκομεία

Οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στη δημόσια Υγεία συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ. Συνεπώς τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, το ΕΚΑΒ και οι προνοιακές δομές θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας.
Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας «η κατάσταση στον χώρο της υγείας παραμένει δραματική, με τα νοσοκομεία να βρίσκονται «σε οικονομική ασφυξία» και να παρουσιάζουν τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, σε φάρμακα, αναλώσιμα υλικά, αναγκαίο εξοπλισμό και υποδομές».
Και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) έχει δηλώσει πως θα συμμετέχει στην 24ωρη απεργία.

Δεν εκτελούνται δρομολόγια πλοίων

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια λόγω της 24ωρης απεργίας που εξήγγειλε η ΠΝΟ (Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία). Η Ομοσπονδία ζητά τη «διασφάλιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των Ελλήνων ναυτικών εν ενεργεία και συνταξιούχων».
«Οι επερχόμενες νέες μειώσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις και στα εφάπαξ δεν αφήνουν περιθώρια για άλλες επιλογές», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση της ΠΝΟ.
Ακτοπλοϊκές εταιρείες έχουν προχωρήσει σε τροποποιήσεις των δρομολογίων τους. Οι επιβάτες που σκοπεύουν να ταξιδέψουν καλούνται να επικοινωνούν με τα τουριστικά πρακτορεία και λιμεναρχεία.
ipop
Πηγή: ipop

Newsletter Signup

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΛΙΓΟ ΝΕΡΑΚΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΠΟΥ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗ ΖΕΣΤΗ

CITYNEWS

ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

CITYNEWS

ΤΑ ΘΕΡΙΝΑ ΤΑ ΣΙΝΕΜΑ ΜΑΣ

EXODOS

ΜΕΙΩΘΗΚΕ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΗ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Newsletter Signup

Copyright © 2019, Citway

Connect
Newsletter Signup

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com