Connect with us

Subscribe

ΕΛΛΑΔΑ

Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΠΛΗΤΤΕΙ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ

Στα λευκά έχει ντυθεί η χώρα, ενώ προβλήματα μικρής έκτασης παρατηρούνται λόγω της έντονης χιονόπτωσης σε αρκετούς δρόμους της Αττικής. Απαραίτητη να τονίσουμε, πως είναι η χρήση αλυσίδων σε πολλά σημεία, ενώ η αστυνομία καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Στα λευκά έχει ντυθεί η χώρα, ενώ προβλήματα μικρής έκτασης παρατηρούνται λόγω της έντονης χιονόπτωσης σε αρκετούς δρόμους της Αττικής. Απαραίτητη να τονίσουμε, πως είναι η χρήση αλυσίδων σε πολλά σημεία, ενώ η αστυνομία καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.
ntalikes-730x548
Απαλό στρώμα χιονιού υπογραμμίζουμε πως έκανε την εμφάνισή του στην σκεπή του φυλακίου των ευζώνων στον Άγνωστο Στρατιώτη, αλλά επίσης στα παρτέρια της Βουλής, όπως και στον Λυκαβηττό.

Αναλυτικά τα σημεία όπου έχει διακοπή η κυκλοφορία σύμφωνα με την τροχαία:

  • «Στη Λ.Πάρνηθας, από το ύψος του τελεφερίκ προς το καζίνο.
  • Στη Λ. Πεντέλης, από το ύψος της διασταύρωσης με την οδό Ξενία.
  • Στην περιφερειακή οδό Πεντέλης – Νέας Μάκρης, από το ύψος του Στρατιωτικού Νοσοκομείου 414 έως το ύψος της λεωφόρου Διονύσου.
  • Στη Λ. Διονύσου, από το γήπεδο Διονύσου έως τον Άγιο Πέτρο.
    Στην οδό Αγίου Μερκουρίου – Βαρυμπόμπης, από το ύψος του εστιατορίου «Λεωνίδας».

Η Τροχαία επισημαίνει, πως στους υπόλοιπους δρόμους της Αττικής η κυκλοφορία διεξάγεται με μικροπροβλήματα.

Άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας από το ύψος της Γέφυρας Καλυφτάκη έως το ύψος του κόμβου Σχηματαρίου ανακοίνωσε η Τροχαία.
xionia4
Που είναι απαραίτητη η χρήση αλυσίδων;

Μόνο με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων μπορούν να κινούνται τα οχήματα από στην Υμηττό και συγκεκριμένα από τη θέση Καλοπούλα προς τον Υμηττό και από το 100χλμ επί της οδού Αλεποχωρίου έως την παραλιακή οδό Αλεποχωρίου.
Βέβαια, να τονίσουμε, πως σε πολλές περιοχές της Αττικής αν και τα χιόνια ήταν πιο έντονα το πρωί τώρα έχουν αρχίσει να λιώνουν.

Θερμαινόμενοι χώροι στην Αττική:

Λόγω του έντονου ψύχους η Περιφέρεια Αττικής ανακοίνωσε θερμαινόμενους χώρους που θα είναι ανοιχτοί για όλους τους πολίτες που αναζητούν ζεστασιά.
Ο Δήμος Αθηναίων από την πλευρά του ανακοίνωσε σειρά έκτακτων μέτρων για το ψύχος.
Συγκεκριμένα, διαθέσιμες από τις 3 μ.μ. αναμένεται πως θα είναι οι αίθουσες Λέσχη Φιλίας Κουκακίου (Δράκου 26-28, 210-92.32.044) και Αίθουσα Γυμναστηρίου ΟΠΑΝΔΑ στο Παγκράτι (Φορμίωνος 12, 210-72.22.590).
Την ίδια στιγμή, ομάδες επιτόπιας φροντίδας θα βρίσκονται καθ’ οδόν και το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ) βρίσκεται σε 24ωρη επιφυλακή με ομάδες δράσης οι οποίες θα εφοδιάζουν όσους βρίσκονται στον δρόμο με τα απαραίτητα και θα ενημερώνουν για τα μέτρα.
Ο Δήμος Αθηναίων μέσω σχετικής του ανακοίνωσης ζητεί τη συνδρομή όλων μας στην αντιμετώπιση της έκτακτης κακοκαιρίας.

Προβλήματα και στην υπόλοιπη Ελλάδα:

Προβλήματα σημειώνεται πως παρατηρούνται στην κυκλοφορία των οχημάτων στους νομούς Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας και Λακωνίας, λόγω χιονοπτώσεων. 
Στην Αργολίδα, σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται με δυσχέρεια και φυσικά μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες από το 32ο έως το 70ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Ναυπλίου-Λυγουριού-Κρανιδίου και στο επαρχιακό δίκτυο των δημοτικών ενοτήτων Αχλαδοκάμπου, Καρυάς και Λιμνών.
Επίσης, απαραίτητες είναι αντιολισθητικές αλυσίδες και στην Αρκαδία, στην εθνική οδό Τρίπολης-Πάτρας, από το 37ο χιλιόμετρο έως τα όρια με το νομό Αχαΐας, στην εθνική οδό Λεβιδίου-Νεμέας, στην παλαιά εθνική οδό Τρίπολης-Σπάρτης από το 10ο έως το 24ο χιλιόμετρο, στις επαρχιακές οδούς Άστρους-Αγίου Πέτρου, Άστρους-Καστανίτσας και Λεωνιδίου-Κοσμά, καθώς και στην δασική οδό Άνω Οστρακίνα (χιονοδρομικό κέντρο)-Βυτίνα.
Παράλληλα, στην Κορινθία, η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες από τo 18ο χιλιόμετρο και άνω της επαρχιακής οδού Ξυλοκάστρου – Τρικάλων από τo 1ο χιλιόμετρο και άνω επαρχιακής οδού Τρικάλων – Καρυάς, από τo 16ο χιλιόμετρο και άνω της επαρχιακής οδού Δερβενίου – Γκούρας, από το 9ο χιλιόμετρο έως 16ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Γκούρας – Κιάτου, από το 10ο χιλιόμετρο έως 18ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Γκούρας – Δερβενίου, από το 10ο χιλιόμετρο έως 18ο χιλιόμετρο της επαρχιακής Γκούρας – Λυκουριάς και από το 1ο χιλιόμετρο και άνω της επαρχιακής οδού Περαχώρας-Σχοίνου.
ipop
Πηγή: ipop

Newsletter Signup

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΝΙΚΟΣ ΒΕΡΤΗΣ: «ΑΓΑΠΩ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΣΤΗ ΖΩΗ…»

PEOPLE

ΤΑ ΘΕΡΙΝΑ ΤΑ ΣΙΝΕΜΑ ΜΑΣ

EXODOS

ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

CITYNEWS

ΛΙΓΟ ΝΕΡΑΚΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΠΟΥ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗ ΖΕΣΤΗ

CITYNEWS

Newsletter Signup

Copyright © 2019, Citway

Connect
Newsletter Signup

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com