Connect with us

Subscribe

Uncategorized

JAIMEO BROWN TRANSCENDENCE / FEATURING CHRIS SHOLAR AND JALEEL SHAW

Διάλογος τέχνης και ιστορίας, ηχώ διαμαρτυρίας σαν κάλεσμα ελευθερίας, σε λεξιλόγιο μπλουζ, τζαζ, χιπ-χοπ. Αντιρατσιστικό ουμανιστικό μανιφέστο, ιστορικές ηχογραφήσεις εργατών σε φάρμες και φυλακές. Αφροφουτουρισμός με «φωτιά και έρωτα»…

Διάλογος τέχνης και ιστορίας, ηχώ διαμαρτυρίας σαν κάλεσμα ελευθερίας, σε λεξιλόγιο μπλουζ, τζαζ, χιπ-χοπ. Αντιρατσιστικό ουμανιστικό μανιφέστο, ιστορικές ηχογραφήσεις εργατών σε φάρμες και φυλακές. Αφροφουτουρισμός με «φωτιά και έρωτα»…
jaimeo_brown

© beetroot

Μουσική με ρίζες σε εποχές καταστολής και καταπίεσης. Τραγούδια από τραγικές σελίδες της ιστορίας, με το ανεβοκατέβασμα της αξίνας να δίνει το ρυθμό. Παρελθόν και μέλλον συνυφαίνονται για να οδηγήσουν «στο ξεπέρασμα της οδύνης μέσα από τη δύναμη και την αλληλεγγύη».
Ο Νεοϋορκέζος συνθέτης, ντράμερ, ακαδημαϊκός και ακτιβιστής Jaimeo Brown μεγάλωσε σε βίαιο περιβάλλον. Ανακάλυψε την πολυπολιτισμικότητα στο χιπ-χοπ της Δυτικής Ακτής, μια σκηνή ανοιχτή στις μειονότητες. Έμπνευσή του υπήρξαν οι DJ Premier, Dr. Dre, J. Dilla, αλλά και οι πρωτεργάτες της τζαζ, Miles Davis, John Coltrane, Art Blakey. Εκεί βρήκε καταφύγιο, αλλά και «επίκεντρο πνευματικής αφύπνισης».
Το ιστορικό-καλλιτεχνικό σχήμα Jaimeo Brown Transendence –που αποτελεί συνάμα κίνημα, παραγωγή και μανιφέστο– γεννήθηκε όταν ο ντράμερ συνάντησε τον σαξοφωνίστα Jaleel Shaw και τον κιθαρίστα Chris Sholar, ερευνώντας πηγές ενός πρωταρχικού υλικού ιστορικών ηχογραφήσεων. Ξεκίνησαν δουλεύοντας με μηχάνημα που βρήκαν πεταμένο στην ανακύκλωση!
Τα Work Songs είναι τραγούδια βγαλμένα από τον εγκλεισμό και το κάτεργο. Αποκτούν διαχρονικές και κοινωνικές διαστάσεις, καθώς το σήμερα αντανακλάται στο ζοφερό χθες. Η ερμηνεία βασίζεται σε μεθόδους που κοιτούν το αύριο τεχνολογικά και ιδεολογικά, ενώ δίνεται χώρος στην προσωπική έκφραση κάθε μέλους. Είναι ευδιάκριτος ο σεβασμός στην αξία της πολλαπλότητας, στη σημασία της πολυφωνίας και στην ισορροπία των ξεχωριστών ταυτοτήτων. Ένας νέος ήχος για τον πόνο, που μπορεί να μεταμορφώνεται σε γιορτή νέων αγώνων δικαιοσύνης.

Συντελεστές

Jaimeo Brown: κρουστά, electronics
Chris Sholar: κιθάρα, electronics

Jaleel Shaw: άλτο σαξόφωνο
Το Drambuie θα είναι στη Στέγη και θα προσφέρει μοναδικά cocktails από τις 20:00.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΔΡΑΣΗ
Σάββατο 28 Ιανουαρίου
Εργαστήριο με τον Jaimeo Brown
Ο Μπράουν έχει συνεργαστεί με κορυφαίους μουσικούς, όπως είναι ο Stevie Wonder, ο Carlos Santana, ο Carl Graig και ο Kenny Garret. Επηρεασμένος από τα spirituals της Αλαμπάμα, συνδέει την πρώιμη αφροαμερικανική παράδοση με τα σύγχρονα ρεύματα και την ψηφιακή τέχνη. Κάτοχος διδακτορικού από το Rutgers University, πραγματοποιεί δεκάδες εμφανίσεις το χρόνο ως μουσικός και ομιλητής, εξετάζοντας την τέχνη ως κοινωνική έμπνευση.
Ο Κρις Σόλαρ, με Bachelor of Arts από το Paterson, έχει συμπράξει με αστέρες της αμερικάνικης μουσικής, όπως οι Stevie Wonder, Beyoncé, Mariah Carey, Whitney Houston, Snoop Dogg, συνεισφέροντας μια επικοινωνιακή ποπ διάσταση στον ήχο του συνόλου.
Ο Τζαλήλ Σω είναι ο τζαζίστας του σχήματος. Βραβευμένος άλτο σαξοφωνίστας (Rising Star από το Downbeat), επικεφαλής δικής του μπάντας αλλά και μέλος των εμβληματικών Mingus Big Band και Roy Haynes Quartet, διαθέτει βιογραφικό εντυπωσιακών συνεργασιών: Chick Corea, Pat Metheny, Dave Holland, Roy Hargrove, Jimmy Cobb…
Μουσικό και ιδεολογικό στίγμα του σχήματος: «Το ακρόαμα υπάρχει ως ήχος, αλλά και ως χειρονομία ή κίνηση. Εξερευνούμε διαδραστικότητες εργασίας και μουσικής. Είναι γοητευτικό να τις βλέπεις να συνυφαίνονται μαζί. Το “μαζί” είναι προοπτική για τον κόσμο, για συναδελφικότητα και συνεργασία…» Και επιπλέον: «Οι κοινότητες πρέπει να χρησιμοποιούν ιστορία, τέχνη και τεχνολογία εξελίσσοντας την πολιτισμική τους μοναδικότητα. Η μουσική στο βάθος της είναι ριζοσπαστική. Αν θέλουμε να μάθουμε τι είναι ουσιώδες για τους ανθρώπους, ας ακούσουμε τη μουσική τους…»

stegi_logo27 ΙΑΝ 2017, 21:00
Μικρή Σκηνή

Κανονικό: 20

Μειωμένο, Φίλος ή Μικρή Παρέα (5-9 άτομα): 16
Μεγάλη Παρέα (10+ άτομα): 14
ΑΜΕΑ & Άνεργοι: 5 € / Συνοδός ΑΜΕΑ: 10
“Combo Jazz & Τζαζ”: 27 € (1 εισιτήριο Jaimeo Brown + 1 εισιτήριο Χάρης Λαμπράκης Quartet)Ομαδικές κρατήσεις στο Τ.: 213 017 8176 και στο groupsales@sgt.gr

Newsletter Signup

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΝΙΚΟΣ ΒΕΡΤΗΣ: «ΑΓΑΠΩ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΣΤΗ ΖΩΗ…»

PEOPLE

ΤΑ ΘΕΡΙΝΑ ΤΑ ΣΙΝΕΜΑ ΜΑΣ

EXODOS

ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

CITYNEWS

ΛΙΓΟ ΝΕΡΑΚΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΠΟΥ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗ ΖΕΣΤΗ

CITYNEWS

Newsletter Signup

Copyright © 2019, Citway

Connect
Newsletter Signup

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com