Connect with us

Subscribe

EVENTS

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΠΡΟΒΟΛΩΝ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΠΑΨ

Στη δημοσιότητα έδωσε η κινηματογραφική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Αμπελοκήπων το πρόγραμμα του Φεβρουαρίου.

Στη δημοσιότητα έδωσε η κινηματογραφική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Αμπελοκήπων το πρόγραμμα του Φεβρουαρίου.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Κάθε Πέμπτη, στις 8.00 μ.μ., με ελεύθερη είσοδο. Στη νέα αίθουσα του πάρκου ΚΑΠΑΨ, Λάκωνος 9. Στον Φλεβάρη έχουμε ετοιμάσει δύο προβολές ταινιών και μια μεγάλη μουσική εκδήλωση-συναυλία. Αρχίζουμε στις 2 Φλεβάρη και σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Θερβάντες & την Ισπανική Πρεσβεία, προβάλλουμε την κωμωδία «Los muertos van deprisa- (οι πεθαμένοι βιάζονται)». Στις 9 Φλεβάρη, έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε έναν μεγάλο Έλληνα σκηνοθέτη, τον Διονύση Γρηγοράτο και την τελευταία συγκλονιστική ταινία του «Fils de Grece – Τα παιδιά του Εμφυλίου», με θέμα την μαζική μετακίνηση 60000 και πλέον παιδιών μακριά από τις εστίες τους κατά τη διάρκεια του Εμφύλιου Πολέμου.
Στις 23 Φλεβάρη, μια μοναδική εκδήλωση – ένα μαγευτικό ταξίδι μουσικής απόλαυσης στον υπέροχο κόσμο της κλασικής μουσικής, με τη συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Νέων (ΦΙΛ.Ο.Ν.) και τη συμμετοχή 40 και πλέον εξαίρετων μουσικών σε έργα των Haydn, Beethoven, Verdi, Shostakovich, Ravel, Albinoni και του Ιδρυτή της Κώστα Τσιλίδη. Στις 16/2 δεν θα γίνει προβολή λόγω Τσικνοπέμπτης».

Το αναλυτικό πρόγραμμα

los_muertos_van_deprisa_os_mortos_van_a_presa-574020494-largeΠέμπτη 2/2, 8.00μ.μ.
LOS MUERTOS VAN DEPRISAS
(ΟΙ ΠΕΘΑΜΕΝΟΙ ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ)
(2008, διάρκεια 104’)
Ισπανική ταινία, κωμωδία, σκηνοθέτης Ángel de la Cruz.

Η Ειρήνη, είναι οδηγός φορτηγού στη Γαλικία και ψάχνει για οστρακοειδή να τα φέρει στη Γερμανία, όπου καταναλώνονται τα Ισπανικά προϊόντα θαλασσινών.
Της έχουν πει για ένα κοντινό μέρος όπου το πιο διάσημο έδεσμα της περιοχής αυτής μπορεί να βρεθεί.
Όμως, εγκλωβίζεται στο αυτοκίνητό της ενώ βρίσκεται πάνω σε μια γέφυρα, σε κάποιο ψαροχώρι της Γαλικίας, εμποδίζοντας την πρόσβαση των κατοίκων στο νεκροταφείο την ημέρα που κηδεύεται ο πρόεδρος του σωματείου των ψαράδων.
Από εκείνη τη στιγμή, βγαίνει στην επιφάνεια η φαγωμάρα μεταξύ των χωριανών.
Με την ευγενική υποστήριξη: Του Ινστιτούτου Θερβάντες & της πρεσβείας της Ισπανίας.
 
PosterΠέμπτη 9/2, 8.00μ.μ.
FILS DE GRÈCE:
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ
(2015, διάρκεια 160’)
Ελληνική, ιστορική ταινία, σκηνοθέτης Διονύσης Γρηγοράτος
Ο τίτλος της ταινίας είναι από την έκκληση του Paul Eluard για τα παιδιά του Εμφυλίου Πολέμου, στη διάρκεια της μυθιστορηματικής ανάβασής του στον Γράμμο, και αναφέρεται σε ένα κεφάλαιο της Ιστορίας «απωθημένο στις συνειδήσεις μας, από τις παρενέργειες του Εμφυλίου και του Ψυχρού Πολέμου, που σημερινά γεγονότα το επαναφέρουν».
Το «FILS DE GRÈCE» είναι μια ταινία σύνθεσης, μυθοπλασίας και «δραματοποιημένου» αρχειακού υλικού, με ηθοποιούς αλλά και πρόσωπα που έχουν βιώσει τα γεγονότα. Τα πρόσωπα είναι υπαρκτά εξασφαλίζοντας την αυθεντικότητα, αφού πρωταγωνίστησαν στα γεγονότα, αλλά και επινοημένα (ηθοποιοί).
Το επιλεγμένο αρχειακό υλικό ενσωματώνεται στην ταινία και προωθεί τη δράση, αλληλοσυμπληρούμενο με σκηνές αναπαράστασης και με σημαντικά πολιτικά πρόσωπα που βίωσαν τα γεγονότα (πέραν των πρωταγωνιστών).
Σπουδαία κινηματογραφική εμπειρία, με μια εξαιρετικά ρεαλιστική ιστορική αφήγηση, λόγω της παρουσίασης του σπάνιου αρχειακού υλικού ,που συνδυάζει στοιχεία ρεπορτάζ και της τέχνης της μυθοπλασίας με τον εύστοχο παραλληλισμό του παρελθόντος με το παρόν. Μια ταινία υψηλής καλλιτεχνικής αξίας που καθηλώνει.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ταινία & στο site www.filsdegrece.gr.
945870_1009735665736853_2936769190751584795_nΠέμπτη 23/2, 8.00μ.μ.
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΕΩΝ ,«ΦΙΛ.Ο.Ν»
Η ΦΙΛ.Ο.Ν. αποτελείται από εκλεκτούς νέους μουσικούς που οδηγούνται από την ανάγκη τους να εκφραστούν μέσα από την κλασική μουσική.
Ιδρύθηκε το 2014 με πρωτοβουλία του Έλληνα συνθέτη Κωνσταντίνου Τσιλίδη και την επιθυμία να δημιουργήσει μια ορχήστρα με νέα άτομα με όραμα και αγάπη για τη μουσική.
Η ιδέα αναπτύχθηκε, διαδόθηκε και τώρα αριθμεί πάνω από 40 άτομα.
Θα μας ταξιδέψουν μέσα από ένα υπέροχο πρόγραμμα στον μαγικό κόσμο της κλασικής μουσικής, που θα περιλαμβάνει έργα των Haydn, Beethoven, Verdi, Shostakovich, Ravel, Albinoni και του Ιδρυτή της ορχήστρας, Κώστα Τσιλίδη. Μια μοναδική βραδιά, ευκαιρία να απολαύσετε κλασική μουσική υψηλού επιπέδου».
 
Πηγή: Ert

Newsletter Signup

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΛΙΓΟ ΝΕΡΑΚΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΠΟΥ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗ ΖΕΣΤΗ

CITYNEWS

ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

CITYNEWS

ΤΑ ΘΕΡΙΝΑ ΤΑ ΣΙΝΕΜΑ ΜΑΣ

EXODOS

ΜΕΙΩΘΗΚΕ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΗ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Newsletter Signup

Copyright © 2019, Citway

Connect
Newsletter Signup

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com