Connect with us

Subscribe

WRITEWAY

ΤΑ TOP 6 ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ

Τόσο η οικονομική κρίση όσο και η παγκόσμια τεχνολογική ανάπτυξη έχουν επιφέρει μεγάλες ανατροπές στην αγορά εργασίας διαμορφώνοντας ένα νέο παραγωγικό πρότυπο, σε Ελλάδα και εξωτερικό. Αποτέλεσμα είναι να διαφοροποιούνται τόσο οι επιλογές των νέων για δουλειά όσο και η ζήτηση που μπορεί να υπάρχει από τις επιχειρήσεις.

Τόσο η οικονομική κρίση όσο και η παγκόσμια τεχνολογική ανάπτυξη έχουν επιφέρει μεγάλες ανατροπές στην αγορά εργασίας διαμορφώνοντας ένα νέο παραγωγικό πρότυπο, σε Ελλάδα και εξωτερικό. Αποτέλεσμα είναι να διαφοροποιούνται τόσο οι επιλογές των νέων για δουλειά όσο και η ζήτηση που μπορεί να υπάρχει από τις επιχειρήσεις.
business-marketing-mobile-imac-apple-praktiki-ergasia-douleia-job
Οι έρευνες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια δείχνουν και τα επαγγέλματα του μέλλοντος. Αυτά δηλαδή που προσφέρουν σίγουρη εργασία σε ένα περιβάλλον που αλλάζει συνεχώς και με την ανεργία να έχει ξεπεράσει το 27%. Ας τα δούμε αναλυτικά…
Αναλυτής Eρευνας Αγοράς
Το να είναι κανείς αυτό που λέμε «Market Research Analyst» θεωρείται η 9η από τις 10 κορυφαίες καριέρες, με ανάπτυξη που αναμένεται να ξεπεράσει το 32% έως το 2022. Τι κάνει με απλά λόγια ένας αναλυτής του είδους; Βοηθά τις εταιρείες, να κατανοήσουν ποια προϊόντα ή υπηρεσίες προτιμούν οι καταναλωτές, ποιος είναι πιθανό να προτιμήσει τι και σε ποιες τιμές. Συγκεντρώνοντας στοιχεία από καταναλωτές και προϊόντα, αναλύει τα δεδομένα και εξάγει συμπεράσματα, χρήσιμα για τις εταιρείες για τους μελλοντικούς στόχους και κινήσεις τους.
Αναλυτής Συστημάτων Η/Υ
(Computer Systems Analyst)  Ένας αναλυτής συστημάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών είναι απαραίτητος σε μια μεγάλη γκάμα διεργασιών υψηλής τεχνολογίας. Με την ταχεία πρόοδο της τεχνολογίας και την συνεχή διείσδυση του διαδικτύου σε νέες πληθυσμιακές ομάδες, η ζήτηση για το επάγγελμα θα ανεβαίνει αστρονομικά. Ιδιαίτερα καθώς η εξάπλωση του ηλεκτρονικού εμπορίου απαιτεί περισσότερες και μεγαλύτερες βάσεις δεδομένων. Με την απόκτηση και μόνο πτυχίου, οι απολαβές στις ΗΠΑ σήμερα για το συγκεκριμένο επάγγελμα κυμαίνονται περί τις $ 80.000 ετησίως. Η Ευρώπη σε ζητήματα πληροφορικής και διαδικτύου υπολείπεται σημαντικά της άλλης άκρης του Ατλαντικού πράγμα όμως που σημαίνει ότι η αύξηση της ζήτησης για επαγγέλματα πληροφορικής στο μέλλον θα είναι ακόμα μεγαλύτερη. Σημαντική αύξηση αναμένεται και στην Ελλάδα καθώς διευρύνεται ραγδαία το ποσοστό του πληθυσμού που αποκτά πρόσβαση στο διαδίκτυο.
Διαχειριστής social media
Στις μέρες μας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παίζουν όλο και μεγαλύτερο ρόλο στην καθημερινότητά μας, καθώς χρησιμεύουν στην και διευκολύνουν την επικοινωνία, αλλά και την ενημέρωση των χρηστών. Δεν είναι λίγες οι εταιρείες, που έχουν συστήσει ειδικά τμήματα για τα social media. Και φυσικά, για να “τρέξουν” αυτά, με τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, χρειάζονται οι κατάλληλοι άνθρωποι, οι οποίοι τυγχάνει να είναι περιζήτητοι.

Note it

Bill-GatesΑν υπάρχει ένας άνθρωπος που γνωρίζει από επιτυχία, αυτός είναι ο Μπιλ Γκέιτς. Ο ιδρυτής της Microsoft ο οποίος τα τελευταία χρόνια ασχολείται σχεδόν αποκλει­στικά με το κοινωφελές ίδρυμά του, παρακολουθεί με προσοχή την αγορά εργασίας.
Μιλώντας, λοιπόν, με τον διευθυντή του LinkedIn, ο Γκέιτς, με βάση στοιχεία που έχει συγκεντρώσει τα τελευταία χρόνια αποκάλυψε τρία από τα επαγγέλματα που θα «κάνουν θραύση» στην αγορά εργασίας του -όχι και πολύ μακρινού- μέλλοντος.
Ο Γκέιτς είπε χαρακτηριστικά ότι «πιστεύω ότι είναι απαραίτητες τουλάχιστον οι βασικές γνώσεις στις επιστήμες, στα μαθηματικά και στα οικονομικά -πολλές καριέρες στο μέλλον θα απαιτούν αυτές τις δεξιότητες».

Καλλιτέχνης Πολυμέσων
(Multimedia artist)  Οι Καλλιτέχνες των Πολυμέσων στο μέλλον θα σχεδιάζουν τα πάντα στο νέο κόσμό της πληροφόρησης που ετοιμαζόμαστε να υποδεχτούμε. Χρησιμοποιώντας τις άρτιες τεχνικές τους γνώσεις αλλά και το πηγαίο ταλέντο τους θα σχεδιάζουν από πρωτοποριακές ιστοσελίδες στο ίντερνετ μέχρι ολόκληρες ταινίες για την αγορά του κινηματογράφου. Το επάγγελμα υπάρχει από σήμερα και εμφανίζει πολλές εφαρμογές τόσο στο Διαδίκτυο όσο και στην αγορά των ΜΜΕ. Στο μέλλον οι απαιτήσεις θα είναι πολύ μεγαλύτερες, η μορφή του επαγγέλματος θα αφορά ελεύθερους επαγγελματίες και οι δουλειές θα εξασφαλίζονται κυρίως μέσα από δημοπρασίες / διαγωνισμούς στο διαδίκτυο.
Προγραμματιστής εφαρμογών
Ένας προγραμματιστής εφαρμογών είναι υπεύθυνος για τη δημιουργία των – όπως λέμε και στα ελληνικά – applications για Android, iOS και άλλα συστήματα κινητών τηλεφώνων.
Η επαγγελματική αποκατάσταση μπορεί να επιτευχθεί σε κάθε είδους εταιρείες, που δραστηριοποιούνται στους τομείς της διαφήμισης, των media, αλλά και της οικονομίας και αντιλαμβάνονται τη δύναμη της τεχνολογίας και δη της χρήσης smartphone.
Προσωπικός Οικονομικός Σύμβουλος
Περισσότερα προβλήματα με τη διαχείριση των χρημάτων, περισσότερα προβλήματα για την εξοικονόμηση των χρημάτων, περισσότερα προβλήματα με την κατάλληλη αποταμίευση των χρημάτων και άρα είναι αυτονόητο ότι οι οικογένειες θα χρειάζονται ‘εξωτερική’ βοήθεια από ειδικούς συμβούλους για να αξιοποιήσουν όσο το δυνατό ν καλύτερα, το εισόδημα τους. Αφορά τόσο στους συνταξιούχους όσο και στους νέους, αλλά, και σ αυτούς που ενδιαφέρονται για σωστές επενδύσεις. Οι αμοιβές των χρηματοοικονομικών συμβούλων με εμπειρία και γνώση θα φτάνουν σε μερικά χρόνια, σε εξαψήφια νούμερα!
 

Newsletter Signup

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΛΙΓΟ ΝΕΡΑΚΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΠΟΥ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗ ΖΕΣΤΗ

CITYNEWS

ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

CITYNEWS

ΤΑ ΘΕΡΙΝΑ ΤΑ ΣΙΝΕΜΑ ΜΑΣ

EXODOS

ΜΕΙΩΘΗΚΕ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΗ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Newsletter Signup

Copyright © 2019, Citway

Connect
Newsletter Signup

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com