Connect with us

Subscribe

PEOPLE

“ARTISTA” ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΕΠΑΝΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ ΜΕ ΕΝΑ ΠΙΑΝΟ

Προέκταση των χεριών της είναι το πιάνο, η φωνή της σε ταξιδεύει σε άλλους κόσμους, ενώ οι μελωδίες των τραγουδιών που ερμηνεύει είναι σαν να “ζουν” μέσα της, δημιουργώντας έτσι την “Artista” Ηρώ.

Προέκταση των χεριών της είναι το πιάνο, η φωνή της σε ταξιδεύει σε άλλους κόσμους, ενώ οι μελωδίες των τραγουδιών που ερμηνεύει είναι σαν να “ζουν” μέσα της, δημιουργώντας έτσι την “Artista” Ηρώ.
00307
Έχοντας στις αποσκευές της καριέρας της, τραγούδια και συνεργασίες που έχουν ξεχωρίσει, η Ηρώ επιστρέφει δυναμικά στη δισκογραφία με επανεκτελέσεις γνωστών τραγουδιών, που έχουν ερμηνευτεί σημαντικοί έλληνες καλλιτέχνες.
– Νέα δισκογραφική δουλειά με επανεκτελέσεις γνωστών τραγουδιών;
– Η “Αrtista”, όπως είναι ο τίτλος της νέας δισκογραφικής περιπέτειας, «περιγράφει» με έναν δικό της τρόπο τη διαδρομή μου μέσα στα χρόνια. Έχω πει αμέτρητα τραγούδια από όλα τα είδη της μουσικής, από πολλούς Έλληνες και ξένους συνθέτες που αγαπώ και σέβομαι, σε πολλές γλώσσες και ήρθε η στιγμή να αποτυπωθούν όπως ακριβώς τα αγαπήσαμε μαζί, με ένα πιάνο και μερικά όργανα συνοδευτικά. Ένα αποτέλεσμα ακουστικό, τρυφερό, ερωτικό μα και φιλικό. Πιστεύω ότι είναι τραγούδια που τα ακούει κανείς στο αυτοκίνητο του, στις ουρές της αναμονής, το βράδυ στο σπίτι αντί για τηλεόραση, το πρωί πίνοντας τον καφέ του ή στα ακουστικά του κάνοντας τζόκινγκ. Έχει ποικιλο­μορφία αλλά και ένταση συναισθηματική. Όπως ακριβώς είναι μια artista πάνω στην σκηνή… Παραθέτω λοιπόν με αυτή την δουλειά την «ταυτοτητά μου» με την οποία πέρασα τα σύνορα της «φιλοδοξίας» και ταξίδεψα με την ψυχή μου στα ατέλειωτα μονοπάτια της τέχνης με βαθιά αγάπη και αφοσίωση, πολλά χρόνια τώρα.
– Το πιάνο ως βασικό μουσικό όργανο αποτέλεσε και το επίκεντρο του νέου σου δίσκου;
– Όταν ξεκίνησα να τραγουδαω εμφανιζόμουν με ένα πιάνο και την φωνή μου. Έπαιζα και τραγουδούσα. Πέρασα πολλά στάδια, με μεγάλες ορχήστρες με μικρά σχήματα με πολλούς πειραματισμούς. Τα τελευταία χρόνια, είμαι στις περισσότερες εμφανίσεις μου με ένα πιάνο. Σκέφτηκα λοιπόν ότι αφού ο κόσμος αγαπάει τόσο αυτές τις εμφανίσεις θα ήθελα να γίνουν ένα cd όπου θα υπάρχει αυτό ακριβώς που κάνω. Και με ώθησε σε αυτό, η εικόνα που έχω όλα αυτά τα χρόνια ως ποπ τραγουδίστρια, όπου φυσικά είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι μου. Όμως μαζί με αυτό έχω και ένα ρεπερτόριο πολύ μεγάλο που νομίζω ότι δίνει μια πιο ολοκληρωμένη άποψη για μένα. Παράλληλα, είναι πολλά τα τραγούδια που αγαπώ πολύ και ήθελα να τα πω και να τα παίξω όπως τα είχα στο μυαλό μου.
– Τα τελευταία χρόνια δίνεις συναυλίες και στο εξωτερικό. Τι αποκομίζεις εκεί από το κοινό των ελλήνων και των ξένων που έρχονται να σε ακούσουν;
– Δεν δίνω συναυλίες στους Έλληνες του εξωτερικού μόνο. Το πιο σπουδαίο κομμάτι είναι ότι αυτές οι συναυλίες. απευθύνονται σε «ξένους» κυρίως. Το κοινό είναι ξενόγλωσσο γι’ αυτό και τραγουδάω και σε άλλες γλώσσες πολλά κομμάτια ξένων συνθετών. Το ρεπερτόριο είναι αυτό, που κάποιες φορές είναι από μεγάλους Έλληνες συνθέτες, γιατί αυτό έχουν πολύ ανάγκη να ακούσουν και αγαπούν πολύ οι Ευρωπαίοι κυρίως. Καμιά φορά εντυπωσιάζομαι διότι ενώ δεν μιλούν την γλώσσα μας, τραγουδούν σε αυτήν!
–  Στην εποχή της “επαναδιαπραγμάτευσης” που βιώνουμε, τι χρειάζεται για να μην χαθεί η ανθρωπιά και το συναίσθημα;
– Δεν ξέρω εάν είναι εποχή επαναδιαπραγμάτευσης ακόμα… διότι βιώνουμε την «συνειδητοποίηση» ως έφηβοι, μπροστά στις ευθύνες της ζωής που ξαφνικά γίνονται πραγματικές…
Η ανθρωπιά και το συναίσθημα νομίζω ότι είναι απόρροια της συλλογικότητας και όχι του εγωκεντρισμού που είναι ίδιον της εποχής. Για να συμβεί αυτό χρειάζεται η γνώση και η παιδεία, το διάβασμα και κυρίως οι τέχνες, παντός είδους. Όσα δηλαδή διαφοροποιούν τον άνθρωπο από την εκ γενετής αυτοκαταστροφική του προδιάθεση και τον φέρνουν σε μια αρμονία, με τον εαυτό του και τους άλλους.
 

Newsletter Signup

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΤΑ ΘΕΡΙΝΑ ΤΑ ΣΙΝΕΜΑ ΜΑΣ

EXODOS

ΝΙΚΟΣ ΒΕΡΤΗΣ: «ΑΓΑΠΩ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΣΤΗ ΖΩΗ…»

PEOPLE

ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

CITYNEWS

ΛΙΓΟ ΝΕΡΑΚΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΠΟΥ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗ ΖΕΣΤΗ

CITYNEWS

Newsletter Signup

Copyright © 2019, Citway

Connect
Newsletter Signup

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com