Connect with us

Subscribe

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΔΙΧΑΣΕ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ

Η πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ σε αεροπορική βάση κοντά στην επαρχία Χομς της Συρίας, δίχασε την διεθνής κοινότητα αφού εκπρόσωποι των κρατών έσπευσαν να εκφράσουν την γνώμη τους. Μερικές χώρες όπως η Ρωσία και το Ιράν έσπευσαν να καταδικάσουν την επίθεση, ενώ άλλες όπως Βρετανία, Γαλλία και Τουρκία τάσσονται υπέρ της ενέργειας των ΗΠΑ.

Η πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ σε αεροπορική βάση κοντά στην επαρχία Χομς της Συρίας, δίχασε την διεθνής κοινότητα αφού εκπρόσωποι των κρατών έσπευσαν να εκφράσουν την γνώμη τους. Μερικές χώρες όπως η Ρωσία και το Ιράν έσπευσαν να καταδικάσουν την επίθεση, ενώ άλλες όπως Βρετανία, Γαλλία και Τουρκία τάσσονται υπέρ της ενέργειας των ΗΠΑ.
USA-vomvardismos-
Η διεθνής κοινότητα διχάστηκε για τη πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία και άλλοι τάχθηκαν υπέρ του Τrump και άλλοι κατά.

Υπέρ του Trump:

Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Τουρκία, Ισραήλ και Πολωνία έχουν ταχθεί με τις αρχικές τους δηλώσεις υπέρ της απόφασης Trump.

Κατά του Trump:

Μόνο η Ρωσία και το Ιράν βρίσκονται προς το παρόν απέναντι από τις ΗΠΑ.
Κανένα σχόλιο δεν έχει γίνει προς το παρόν από την Ελληνική κυβέρνηση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις των κυβερνήσεων:

Ρωσία

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε πρώτες δηλώσεις του, χαρακτήρισε την αμερικανική επίθεση κατά της Συρίας «επίθεση κατά κυρίαρχου κράτους» που βασίσθηκαν «σε κατασκευασμένα προσχήματα».
Επιπλέον, ο Ρώσος Πρόεδρος, ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για παραβίαση των κανόνων του διεθνούς δικαίου και ότι η ενέργεια της Ουάσιγκτον αποτελεί πλήγμα για τις ρωσο-αμερικανικές σχέσεις και για τις προσπάθειες συγκρότησης διεθνούς συνασπισμού κατά της τρομοκρατίας.

Ιράν

Να καταδικάσει την επίθεση μέσα από δηλώσεις του, έσπευσε και ο Υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Βahram Ghasemi, υποστηρίζοντας ότι τέτοιες κινήσεις θα ενισχύσουν τους τρομοκράτες.
«Το Ιράν καταδικάζει έντονα τέτοιες μονομερείς ενέργειες. Τέτοιου είδους μέτρα θα ενισχύσουν τους τρομοκράτες στη Συρία και θα περιπλέξουν την κατάσταση στη χώρα και την περιοχή».

Γερμανία

Κατανοητή χαρακτήρισε από την πλευρά της την επίθεση η Γερμανία. Τα αμερικανικά πλήγματα κατά του συριακού καθεστώτος είναι «κατανοητά», σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας Sigmar Gabriel, που απεύθυνε έκκληση για μία «υπό την αιγίδα του ΟΗΕ πολιτική λύση».
Ήταν σχεδόν αφόρητο να πρέπει να παρακολουθεί κανείς πώς το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ φάνηκε ανίκανο να αντιδράσει κατά τρόπο σαφή στην βάρβαρη χρήση χημικών όπλων. Το ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αντέδρασαν με επίθεση κατά στρατιωτικών υποδομών του καθεστώτος (του Assad), που διέπραξε αυτό το έγκλημα πολέμου, είναι κατανοητό.
Σε κοινή ανακοίνωση προχώρησαν μάλιστα η Merkel και ο Oland λέγοντας πως την ευθύνη για το πλήγμα από τις ΗΠΑ φέρει ο Assad και είχαμε ενημερωθεί ότι ο Trump θα προχωρήσει σε επίθεση.
«Ο πρόεδρος Bashar Al Assad, είναι ο μόνος υπεύθυνος για τις εξελίξεις αυτές. Η επανειλημμένη χρήση χημικών όπλων από εκείνον και τα εγκλήματά του κατά του ίδιου του του λαού απαιτούν την υιοθέτηση κυρώσεων, όπως το ζήτησαν η Γαλλία και η Γερμανία το 2013, μετά την τραγωδία στη Γούτα»
Τόνισαν, επίσης ότι θα συνεχίσουν τις προσπάθειες για μια ειρηνική λύση στη συριακή κρίση σε συνεργασία με τον ΟΗΕ.

Γαλλία

Ενημέρωση πριν από την πυραυλική επίθεση δήλωσε ότι είχε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Jean-Marc Ayrault. Τα αεροπορικά πλήγματα αυτά αποτελούν «προειδοποίηση προς ένα εγκληματικό καθεστώς», δήλωσε. Το μέλλον της Συρίας δεν είναι με τον Assad και οι Ηνωμένες Πολιτείες διευκρινίζουν τη θέση τους.
«Οι Ρώσοι και οι Ιρανοί πρέπει να καταλάβουν ότι η υποστήριξη προς τον Bashar Al Assad  δεν έχει νόημα. Δεν θέλουμε αντιπαράθεση μαζί τους».

Βρετανία

Το Ηνωμένο Βασίλειο, υποστήριξε τις ΗΠΑ για την  πυραυλική επίθεση σε αεροπορική βάση της Συρίας, όπως δήλωσε Βρετανός κυβερνητικός εκπρόσωπος.
«Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου υποστηρίζει πλήρως την ενέργεια των ΗΠΑ η οποία πιστεύουμε ότι αποτελεί την πρέπουσα απάντηση στην επίθεση με χημικά όπλα που εξαπέλυσε το συριακό καθεστώς και έχει ως στόχο την αποτροπή περαιτέρω τέτοιων επιθέσεων», δήλωσε ο εκπρόσωπος.
O Υπουργός Άμυνας Michael Fallon, δήλωσε επιπλέον ότι η επίθεση ήταν μόνο ένα χτύπημα και όχι πόλεμος ενάντια στη Ρωσία.
«Τα πλήγματα αυτά ήταν περιορισμένα σε μία αεροπορική βάση του συριακού στρατού, ήταν απολύτως ενδεδειγμένα, είχαν στόχο να αποτρέψουν το καθεστώς να διαπράξει νέες χημικές επιθέσει. Οπότε δεν τα θεωρούμε ως έναρξη μιας διαφορετικής στρατιωτικής εκστρατείας».
«Ήταν μια επιχείρηση των ΗΠΑ, αλλά θέλω να τονίσω ότι τη στηρίζουμε πλήρως», συνέχισε ο Βρετανός Υπουργός.

Τουρκία

Την υποστήριξη στην ενέργεια των ΗΠΑ εξέφρασε και ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας που εξέφρασε την ελπίδα ότι η συνεργασία με τις ΗΠΑ θα συμβάλλει στην επίτευξη ειρήνης και απηύθυνε έκκληση για τιμωρία της Συριακής κυβέρνησης στη διεθνή σκηνή.

Ισραήλ

Την πλήρης υποστήριξη του στον Trump εξέφρασε και το Ισραήλ. Σε ανακοίνωση του Ισραηλινού Πρωθυπουργού αναφέρεται:
«Το Ισραήλ υποστηρίζει πλήρως την απόφαση του προέδρου Donald Trump και ελπίζει ότι αυτό το μήνυμα αποφασιστικότητας απέναντι στις απεχθείς ενέργειες του καθεστώτος του Bashar Al Assad θα ακουστεί όχι μόνο στη Δαμασκό, αλλά επίσης στην Τεχεράνη, την Πιόνγκγιανγκ και αλλού», δηλώνει.
«Με τα λόγια του και τις πράξεις του ο πρόεδρος Trump έστειλε ένα ηχηρό και ξεκάθαρο μήνυμα: δεν θα ανεχθούμε τη χρήση και τη διάδοση των χημικών όπλων».
Επιπρόσθετα, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού επεσήμανε σε δηλώσεις του στο AFP ότι ο στρατός «είχε ενημερωθεί εκ των προτέρων από τις ΗΠΑ για την επίθεση στη Συρία, την οποία στηρίζει πλήρως».

Πολωνία

Υπέρ του Trump και η κυβέρνηση της Πολωνίας, αφού εκπρόσωπος της ανέφερε ότι οι ΗΠΑ αποτελούν εγγυητή της παγκόσμιας ειρήνης, προσθέτοντας ότι «υπάρχουν και κάποιες φορές που χρειάζεται κανείς να αντιδράσει».
ipop
Πηγή: ipop

Newsletter Signup

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

CITYNEWS

ΛΙΓΟ ΝΕΡΑΚΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΠΟΥ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗ ΖΕΣΤΗ

CITYNEWS

ΤΑ ΘΕΡΙΝΑ ΤΑ ΣΙΝΕΜΑ ΜΑΣ

EXODOS

ΜΕΙΩΘΗΚΕ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΗ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Newsletter Signup

Copyright © 2019, Citway

Connect
Newsletter Signup

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com