Connect with us

Subscribe

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«DISCOVER DOGS» | ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΚΥΛΩΝ

Για πρώτη φορά στην χώρα καταφθάνει το πρωτοποριακό φεστιβάλ σκύλων που θα διεξαχθεί στη Helexpo, Μαρούσι στις 4 και 5 Νοεμβρίου.

Για πρώτη φορά στην χώρα καταφθάνει το πρωτοποριακό φεστιβάλ σκύλων που θα διεξαχθεί στη Helexpo, Μαρούσι στις 4 και 5 Νοεμβρίου. Η είσοδος είναι ελεύθερη και μπορείς να συνοδεύσεις και τον σκύλο σου, εφόσον το έχεις δηλώσει από πριν και σκοπός της διοργάνωσης είναι να ευαισθητοποιήσει και να κάνει πιο υπεύθυνους τους ιδιοκτήτες σκύλων και μη.
risetv_dogs-1100x619
Μέσα από βιωματικές δράσεις ο κόσμος θα έχει την δυνατότητα να πάρει πολλές πληροφορίες για τους τετράποδους φίλους μας από εκπαιδευτές, ειδικούς συμπεριφοράς και φυσικά γιατρούς. Μπορεί να παρακολουθήσει πως γίνεται η σωστή καθαριότητα και ο καλλωπισμός, να αλληλεπιδράσει παίζοντας με τον σκύλο του και να γνωρίσει καθαρόαιμες ράτσες που θα παρουσιαστούν.
Όποιος θέλει να συνοδεύσει τον σκύλο του θα πρέπει να το δηλώσει από πριν και να λάβει υπ όψιν του τους εξής κανόνες:

 • Ο σκύλος σας θα πρέπει να είναι μεγαλύτερος από 4 μηνών (16 εβδομάδων).
 • Ο σκύλος σας θα πρέπει να έχει προεγγραφεί ή να εγγραφεί κατά την είσοδο.

Επίσης, θα πρέπει να έχετε οπωσδήποτε μαζί σας, βάσει του άρθρου 7 του Ν. 4039/2012 όπως ισχύει:

 • Ενημερωμένο βιβλιάριο υγείας, ή διαβατήριο στο οποίο πρέπει να φαίνεται τόσο ο φετινός αντιλυσσικός εμβολιασμός (να είναι ενεργός), όσο και ο σκύλος να φορά σε εμφανές σημείο την κονκάρδα του αντιλυσσικού εμβολιασμού του. Επίσης θα πρέπει να φαίνεται στο βιβλιάριό του, υπογεγραμμένο από τον κτηνίατρό του και η ημερομηνία της τελευταίας αποπαρασίτωσης.
 • Να έχει microchip και να έχει καταγραφεί στη βάση δεδομένων του ΥΠΑΑΤ. Απαραίτητα να φέρετε μαζί σας και το πιστοποιητικό ηλεκτρονικής του ταυτοποίησης(*).
  (Το πιστοποιητικό ηλεκτρονικής ταυτοποίησης  θα το ζητήσω από τον κτηνίατρό μου).

Κατά την επίσκεψή σας στο φεστιβάλ είναι σημαντικό να τηρείτε όλους τους κανόνες ασφαλείας της διοργάνωσης και κυρίως:

 • ο σκύλος σας να κυκλοφορεί πάντα με λουρί και πάντα κοντά σας
  Το λουρί-οδηγός πρέπει να είναι σταθερό, μήκους το πολύ 1 μέτρο, όχι αυξομειούμενο.
 • να διατηρείτε το χώρο καθαρό, μαζεύοντας τις ακαθαρσίες του

Οι σκύλοι λοιπόν που θα επισκεφθούν το φεστιβάλ εκτός από πλήρως εμβολιασμένοι, σε καμιά περίπτωση σε οίστρο, αποπαρασιτωμένοι, με αριθμό microchip και με φροντισμένη εμφάνιση (καθαρός, χτενισμένος, καθαρά μάτια και αυτιά, κομμένα νύχια κλπ), θα πρέπει ως προς την συμπεριφορά τους, να πληρούν τα παρακάτω:

 1. Ο σκύλος πρέπει να ακούει σε βασικές εντολές, μιας που μην ξεχνάτε μέσα στο φεστιβάλ θα υπάρχει πληθώρα κόσμου, μα κυρίως ερεθισμάτων.
 2. Να μπορεί να έρχεται σε επαφή με άγνωστους ανθρώπους και άλλους σκύλους χωρίς να αγχώνεται, να φοβάται ή να υπερενθουσιάζεται.
 3. Να αισθάνεται άνετα με έναν μεγάλο αριθμό ανθρώπων δίπλα του.
 4. Να μην τρομάζει σε ένα ενδεχόμενο λάθος πλησίασμα από κάποιον άγνωστο.
 5. Να περπατά με χαλαρό λουρί, μέσα στο πλήθος και πάντα κοντά σας.
  Το λουρί-οδηγός πρέπει να είναι σταθερό, μήκους το πολύ 1 μέτρο, όχι αυξομειούμενο.
 6. Να αισθάνεται άνετα σε δυνατούς θορύβους αλλά και να μην αντιδρά σε γαβγίσματα άλλων σκύλων.
 7. Να κινείται απόλυτα ήσυχος καθ’ όλη τη διάρκεια της βόλτας του στο φεστιβάλ και να μην αγχώνεται κατά τη διαδικασία αυτής.
 8. Να μην είναι επιθετικός με τους υπόλοιπους σκύλους που είτε επισκέπτονται το φεστιβάλ είτε συμμετέχουν σε δράσεις μέσα σε αυτό.

9w8e798qwe798qw7e9qw
Σας υπενθυμίζουμε ότι τόσο στην είσοδο, όπου και θα πραγματοποιείται ο κτηνιατρικός έλεγχος (έλεγχος microchip, βιβλιαρίου υγείας κτλ) αλλά και ο έλεγχος συμπεριφοράς τα οποία και έχει αναλάβει η Ακαδημία Επαγγελμάτων Ζώων Συντροφιάς Pets Pro Academy με τους διδάσκοντες και τους σπουδαστές της, όσο και μέσα στο χώρο κατά τη διάρκεια της περιήγησής σας σε αυτόν, θα υπάρχουν μέλη της Ακαδημίας για να παρέχουν απλόχερα τις συμβουλές τους αλλά και να ελέγχουν την συμπεριφορά του αγαπημένου σας τετράποδου φίλου, κατά τη διάρκεια της βόλτας του.
Η διοργάνωση του φεστιβάλ παρέχει δωρεάν στους επισκέπτες που επιθυμούν, να αφήσουν σε ειδικά διαμορφωμένο, ασφαλή και φυλασσόμενο χώρο τον σκύλο τους.
Προϋποθέσεις χρήσης της υπηρεσίας είναι:

 • Ενημερωμένο βιβλιάριο υγείας.
 • Υπογεγραμμένη βεβαίωση από τον κηδεμόνα ότι η διοργάνωση δεν φέρει καμία ευθύνη για την υγεία του σκύλου (θα διατίθεται στην είσοδο).
 • Ο χρόνος φύλαξης δεν μπορεί να ξεπερνά τη 1 ώρα (60 λεπτά).

Στο μοναδικό φεστιβάλ για σκύλους θα έχετε την ευκαιρία να εισαγάγετε το παιδί σας στην ευγενή έννοια της ζωοφιλίας. Το «Discover Dogs 2017» είναι ιδιαίτερα φιλικό προς τα παιδιά, μιας και έχουν σχεδιαστεί δεκάδες δραστηριότητες για αυτό προκειμένου να διασκεδάσει, να ψυχαγωγηθεί αλλά και να καλλιεργήσει την αγάπη του για τους σκύλους.
Τέλος θα δωθεί μεγάλη σημασία στα αδέσποτα. Όποιος επιθυμεί να υιοθετήσει ένα από όλα αυτά τα τόσο αδικημένα πλάσματα αυτής της χώρας που έχουν ξεπεράσει σήμερα τα 3.000.000, θα μπορεί στο χώρο του φεστιβάλ να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για υιοθεσία αλλά και να ενημερωθεί για τα βήματα της απόλυτα νόμιμης διαδικασίας της, ώστε μελλοντικά να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία ζωής σε έναν αδέσποτο σκύλο!
Η πρωτοβουλία να έρθει το φεστιβάλ και στην Ελλάδα μπορεί να χαρακτηριστεί τουλάχιστον θετική, καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι αρχίζουν να συνυπάρχουν με σκύλους στο σπίτι. Δυστυχώς όμως όχι μόνο δεν έχουμε βασικές γνώσεις για την φροντίδα των ζώων, αλλά υπάρχει και ριζωμένη μια νοοτροπία ότι είναι υποχείρια μας, παιχνίδια μας. Πάρα πολλοί συνάνθρωποι μας παραμελούν τον σκύλο τους, πολλές φορές τον παρατάνε και σε κάποια ερημιά, έτσι είναι μια καλή ευκαιρία από αυτό το φεστιβάλ να ενημερωθούμε και να ευαισθητοποιηθούμε.
Πηγή: Rise.gr

Newsletter Signup

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΛΙΓΟ ΝΕΡΑΚΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΠΟΥ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗ ΖΕΣΤΗ

CITYNEWS

ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

CITYNEWS

ΤΑ ΘΕΡΙΝΑ ΤΑ ΣΙΝΕΜΑ ΜΑΣ

EXODOS

ΜΕΙΩΘΗΚΕ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΗ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Newsletter Signup

Copyright © 2019, Citway

Connect
Newsletter Signup

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com