Connect with us

Subscribe

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η «ΠΟΜΠΗ ΤΩΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΩΝ» ΚΟΣΜΕΙ ΤΗΝ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ

Από σήμερα Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017 εκατομμύρια Αυστραλοί όσο και επισκέπτες από κάθε γωνιά του πλανήτη, διασχίζοντας έναν από τους κεντρικότερους δρόμους της μεγαλούπολης θα απολαμβάνουν την εικόνα από τη Μετώπη του Παρθενώνα και συγκεκριμένα την «πομπή των Παναθηναίων»!

Από σήμερα Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017 εκατομμύρια Αυστραλοί όσο και επισκέπτες από κάθε γωνιά του πλανήτη, διασχίζοντας έναν από τους κεντρικότερους δρόμους της μεγαλούπολης θα απολαμβάνουν την εικόνα από τη Μετώπη του Παρθενώνα και συγκεκριμένα την «πομπή των Παναθηναίων»!
αυστραλία-1021x576
Πρόκειται για ακριβές αντίγραφο του αυθεντικού το οποίο εγκαινιάστηκε χθες στην πρόσοψη του κτηρίου της Ελληνικής Κοινότητας από τον Πολιτειακό Πρωθυπουργό Daniel Andrews, τον εκπρόσωπο του ομοσπονδιακού πρωθυπουργού Malcolm Turnbull και την ηγεσία των κομμάτων της αντιπολίτευσης.
Στα αποκαλυπτήρια που έγιναν σε ειδική εκδήλωση στο κέντρο της πόλης, στην οδό Lonsdale, στο Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο της Ομογένειας της Μελβούρνης όλοι οι ομιλητές αναφέρθηκαν στη σημασία που έχει για τους ίδιους τους Αυστραλούς πολίτες η παρουσία του αντιγράφου και η υπενθύμιση της αδικίας σε βάρος του ιστορικότατου Μνημείου της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, του Παρθενώνα, από το λόρδο Έλγιν.
«Απαιτούμε και θα συνεχίσουμε να απαιτούμε την αποκατάσταση της αδικίας που έγινε από τον λόρδο Έλγιν πριν από δύο αιώνες. Δεν είναι προσωπική μου γνώμη μόνο, αλλά είναι μόνιμο αίτημα της κυβέρνησης της Βικτόρια και όλων των κομμάτων που μετέχουν σ΄ αυτή και η στάση μας δεν θα αλλάξει μέχρι να αποκατασταθεί η αδικία», τόνισε ο πρωθυπουργός της πολιτείας της Βικτόρια, Daniel Andrews.
«Σας ευχαριστούμε που κοσμείτε με αυτό το έργο την τρίτη μεγαλύτερη πόλη με Έλληνες στον κόσμο, για να μας θυμίζει ότι τα Μάρμαρα πρέπει να επιστρέψουν στην κοιτίδα τους», κατέληξε.
Σε ανάλογο πνεύμα ήταν οι δηλώσεις και άλλων αξιωματούχων της Αυστραλίας όπως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Βικτόρια Matthew Guy και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Michael Sukkar που διαβεβαίωσαν ότι θα στηρίξουν το αίτημα της Ελλάδας για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Αθήνα.
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτώριας Βασίλης Παπαστεργιάδης, που εμπνεύστηκε και υλοποίησε μαζί με τα μέλη της Ελληνικής Κοινότητας το φιλόδοξο έργο αναφέρθηκε στον διαχρονικό μήνυμα του ελληνικού πολιτισμού «που έγινε από πέτρα για να φωτίζει έκτοτε το πνεύμα» και σημείωσε πως η παρουσία του τμήματος της Ζωοφόρου είναι μόνο η αρχή. Θα ακολουθήσουν και άλλα, ώστε καθείς να γνωρίζει και να θυμάται…»

Ανταπόκριση: Αλέκος Μάρκελλος

Συνέδριο για προώθηση του Τουρισμού Υγείας

Η εκδήλωση συνέπεσε με συνέδριο που διοργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε στο Σίδνεϊ και τη Μελβούρνη με αντικείμενο την προώθηση του Τουρισμού Υγείας από την Αυστραλία προς την Ελλάδα, ώστε όσο περισσότεροι ομογενείς και Αυστραλοί να επιλέγουν την χώρα για το υψηλό επίπεδο παροχής ιατρικών υπηρεσιών σε συνδυασμό με το χαμηλότερο κόστος.
Το συνέδριο οργανώθηκε από το «Διεθνές Κέντρο Τουρισμού Υγείας» και το «Παγκόσμιο Ινστιτούτο Ελλήνων Γιατρών», σε συνεργασία με την Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης και τον Ελληνικό Ιατρικό Σύλλογο Μελβούρνης, υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος.
«Η Αυστραλία ενώνει τη φωνή της με την Ελλάδα και όλους όσους παγκοσμίως ζητούν την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα», είπε ο πρόεδρος του ΙΣΑ και της ΚΕΔΕ, επικεφαλής της ελληνικής αποστολής Γιώργος Πατούλης, που διοργάνωσε το Συνέδριο, για τον Τουρισμό Υγείας.
Ο κ. Πατούλης, έκανε λόγο για νέο κεφάλαιο στις παραδοσιακά καλές σχέσεις των δύο χωρών, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Βρήκαμε ισχυρούς συμμάχους στα μέλη της κυβέρνησης της Αυστραλίας, μιας χώρας στην οποία η μεγάλη ελληνική κοινότητα κρατά ζωντανό το πνεύμα του ελληνισμού».
Ο πολιτειακός πρωθυπουργός της Βικτώρια και της Μελβούρνης των 350.000 Ελλήνων Daniel Andrews θα βρίσκεται την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα και την Ελλάδα για επίσημη επίσκεψη.
Πηγή: Ert

Newsletter Signup

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΤΑ ΘΕΡΙΝΑ ΤΑ ΣΙΝΕΜΑ ΜΑΣ

EXODOS

ΝΙΚΟΣ ΒΕΡΤΗΣ: «ΑΓΑΠΩ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΣΤΗ ΖΩΗ…»

PEOPLE

ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

CITYNEWS

ΛΙΓΟ ΝΕΡΑΚΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΠΟΥ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗ ΖΕΣΤΗ

CITYNEWS

Newsletter Signup

Copyright © 2019, Citway

Connect
Newsletter Signup

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com