Connect with us

Subscribe

ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

EAT LIKE A GREEK…

Τι εννοείς μαγειρεύουν για αγνώστους; Και τι εννοείς «μας ανοίγουν το σπίτι τους»; Η φάση λέγεται supper club και μας έρχεται απ’ τα εξωτερικά! Οικοδεσπότες μαγειρεύουν με πολλή όρεξη πιάτα με έμπνευση τον τόπο τους και όχι μόνο και ανοίγουν το σπίτι τους σ΄όποιον θέλει να τα δοκιμάσει, απολαμβάνοντας παράλληλα την παρέα τους!

eat-like-a-greek-730x330
Τι εννοείς μαγειρεύουν για αγνώστους; Και τι εννοείς «μας ανοίγουν το σπίτι τους»; Η φάση λέγεται supper club και μας έρχεται απ’ τα εξωτερικά! Οικοδεσπότες μαγειρεύουν με πολλή όρεξη πιάτα με έμπνευση τον τόπο τους και όχι μόνο και ανοίγουν το σπίτι τους σ΄όποιον θέλει να τα δοκιμάσει, απολαμβάνοντας παράλληλα την παρέα τους!

Οι food bloggers Άρτεμις Τσίπη και Ευγενία Μακρογιαννέλη δημιούργησαν το “Eat Like A Greek” και καλούν τουρίστες και μη να δοκιμάσουν τις νοστιμιές που φτιάχνουν με πολλή αγάπη! Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του μέσω της σχετικής φόρμας και να περάσει μερικές ώρες με καλό φαγητό, ποτό και φυσικά όμορφη παρέα!

Εμείς συναντήσαμε τα κορίτσια ένα ήσυχο πρωινό για καφέ στο κέντρο της Αθήνας και είχαμε μια συζήτηση που μας έκανε να φύγουμε πεινασμένοι!

Τι είναι τα supper clubs;

Τα supper clubs ξεκίνησαν το 2007-2008 απ’ την Αγγλία και έγιναν πολύ δημοφιλή. Η ιδέα είναι απλή: Επισκέπτεσαι ένα σπίτι κι έχεις γεύμα μαζί με κάποιους άλλους που δεν είναι απαραίτητο να γνωρίζεις.

 1. Ποια ήταν η αφορμή και ο λόγος που ξεκινήσατε το Eat Like A Greek;
 2. Είπαμε να προσφέρουμε μια νέα ταξιδιωτική εμπειρία στον κόσμο, ο οποίος δεν είναι εξοικειωμένος με την ελληνική κουζίνα να δοκιμάσει σπιτικό φαγητό και να συνδυάσουμε αυτό που μας αρέσει, δηλαδή το να μαγειρεύουμε. Αντί να μαγειρεύουμε για τους εαυτούς μας, να μαγειρεύουμε και για όλους και γιατί όχι να έχει κάποιο όφελος και για εμάς!
 1. Πώς λειτουργεί το Eat Like A Greek; Μπορεί να έρθει οποιοσδήποτε να φάει μαζί σας;
 2. Μπορεί να έρθει οποισδήποτε! Στο site μας έχουμε μια φόρμα που συμπληρώνει ο ενδιαφερόμενος με πολύ απλά στοιχεία: Ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, ημερομηνία και ώρα που προτιμάει και αν υπάρχουν διατροφικές ιδιαιτερότητες. Διαφορετικά μαγειρεύουμε εμείς ό,τι θέλουμε ανάλογα με την εποχή, τα υλικά και την έμπνευσή μας! Γενικά αρέσει στον κόσμο ότι το μενού είναι μια έκπληξη. Οι πληρωμές γίνονται online μέσω paypal.
 3. Κάνω, λοιπόν, την κράτησή μου κι έρχομαι. Τι να περιμένω;
 4. Καταρχάς θα λάβεις οδηγίες για το πώς θα έρθεις, μπορούμε να έρθουμε να σε πάρουμε κι από κάποιο σταθμό που είναι κόντα. Όταν μπεις στο σπίτι, θα σου προσφέρουμε κάποιο μικρό ορεκτικό με απεριτίφ, θα μιλήσεις μ’ εμάς, θα έρθεις στην κουζίνα να δεις αυτά που ετοιμάζουμε, εάν θέλεις μπορείς να σερβίρεις μαζί μας και μετά θα καθίσουμε να φάμε μέχρι… τελικής πτώσης!
 1. Θα καθίσω όση ώρα θέλω ή υπάρχει όριο;
 2. Το μόνο στοπ που βάζουμε είναι το τελευταίο λεωφορείο και το τελευταίο τρένο γιατί πολλοί έρχονται με τα ΜΜΜ. Ενώ στο εξωτερικό η όλη διαδικασία κρατάει 2-3 ώρες, βλέπουμε ότι εδω μπορεί να κλείσουμε και 4ωρο και να εξανληθεί το όριο. Έχει τύχει ενώ βρισκόμαστε στην τραπεζαρία, να μεταφερθούμε στο σαλόνι με λικέρ. Αυτό είναι το θέμα: Ότι είναι πιο παρεΐστικο, δεν πρόκειται για ένα απλό γεύμα. Επομένως ο χρόνος είναι πολύ σχετικός!
 3. Ποια είναι η σπεσιαλιτέ σας; Το πιάτο στο οποίο έχετε αδυναμία;
 4. Κάνουμε διάφορες συνταγές με σουτζουκάκια συνέχεια! Το μοσχαράκι με τα φασολάκια έγινε μεγάλη επιτυχία επειδή είναι ένας συνδυασμός που δεν βρίσκεις συχνά και το φρικασέ με μανιτάρια για vegeterian.
 1. Οπότε δεν ξέρω τι θα φάω, αλλά θα φάω ελληνική κουζίνα;
 2. Ναι, αλλά μοντέρνα, σπιτικά πιάτα, τα οποία δεν τα συναντάς πολύ εύκολα. Δεν θα είναι ο μουσακάς, το παστίτσιο ή το σουβλάκι που μπορείς να φας οπουδήποτε. Προσέχουμε πολύ τι θα βάλουμε στο κάθε πιάτο. Για παράδειγμα, είχαμε φτιάξει ντακάκια αλλά με παξιμαδάκια από χαρούπι, οπότε τους είπαμε τι είναι το χαρούπι αλλά και το παξιμάδι που ορισμένοι τουρίστες δεν το γνώριζαν καν! Από πάνω το τυρί ήταν κοπανιστή Μυκόνου, οπότε τους μιλήσαμε και γι’ αυτό ενώ όλοι σχολίαζαν την κάπαρη και έλεγαν ότι κάπου την έχουν ξαναφάει αλλά δεν ήξεραν τι είναι. Πράγματα που για εμάς είναι δεδομένα, δεν είναι για άλλους που έρχονται απ’ την άλλη άκρη του κόσμου.
 3. Με τι διάθεση έρχεται ο κόσμος στα dinners;
 4. ‘Ερχονται όλοι με πολλή όρεξη και θέλουν να δοκιμάσουν αλλά και να μάθουν. Έχουν πολλές ερωτήσεις, όπως το πώς φτιάχνεται κάτι, τι είναι αυτό που δοκιμάζουν, και πάντα υπάρχει μια μικρή ιστορία. Όταν τρως, μαθαίνεις και για ένα μέρος της Ελλάδας. Όσοι επιλέγουν να έρθουν είναι άνθρωποι που ψάχνουν για κάτι παραπάνω στο ταξίδι τους.
 1. Πώς ενώθηκαν οι δικοί σας δρόμοι;
 2. Γνωριστήκαμε μέσα απ’ τα blogs μας περίπου 2 χρόνια πριν. Παρακολουθούσε η μια το blog της άλλης, μιλούσαμε online και μετά γνωριστήκαμε, κολλήσαμε σαν παρέα και γεννήθηκε κι η ιδέα για το Eat Like A Greek. Γενικά τα food blogs σε φέρνουν πιο κοντά, όλοι έχουμε την ίδια μούρλα: Με το φαγητό, τη φωτογραφία και το γράψιμο!
 3. Τι σας χαλάει στην ελληνική κουζίνα;
 4. Ορισμένες φορές “σκοτώνουμε” τις συνταγές, παραμαγειρεύουμε πράγματα. Πρέπει να προσέχουμε πώς μαγειρεύουμε για παράδειγμα το λαχανικό, δεν σεβόμστε πάντα πολύ τα υλικά μας. Έχουμε πολύ ωραία προϊόντα και πολλές φορές τα “θάβουμε”. Επίσης συχνά το παρακάνουμε με τη “μοντερνιά” μας: Στην προσπάθειά μας να εξελίξουμε αυτό που έχουμε, το χάνουμε. Τα καλύτερα προϊόντα αναδεικνύονται με τον πιο απλό τρόπο, δεν χρειάζονται εντυπωσιασμοί γιατί φθάνουμε στο σημείο να “σκοτώνουμε” τις πολύ καλές πρώτες ύλες μας.
 5. Επόμενα σχέδια για το Eat Like A Greek;
 6. Θα προσπαθήσουμε να το αναπτύξουμε λίγο περισσότερο με συνεργασίες με γραφεία και μ’ άλλες πλατφόρμες, να το εδραιώσουμε και ίσως να βάλουμε στο μέλλον και secret locations!

Μπορείτε να επισκεφθείτε το food blog της Άρτεμις κα της Ευγενίας και να συνεχίσετε το ταξίδι στον κόσμο της γαστρονομίας!

Eπιμέλεια:  Αφροδίτη Πρέβεζα
Photos: Άρτεμις Τσίπη
Πηγή: ipop.gr
ipop

Newsletter Signup

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΤΑ ΘΕΡΙΝΑ ΤΑ ΣΙΝΕΜΑ ΜΑΣ

EXODOS

ΝΙΚΟΣ ΒΕΡΤΗΣ: «ΑΓΑΠΩ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΣΤΗ ΖΩΗ…»

PEOPLE

ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

CITYNEWS

ΛΙΓΟ ΝΕΡΑΚΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΠΟΥ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗ ΖΕΣΤΗ

CITYNEWS

Newsletter Signup

Copyright © 2019, Citway

Connect
Newsletter Signup

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com