Connect with us

Subscribe

PEOPLE

CHRISANTHEMIS: "ΟΙ ΔΥΣΚΟΛΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΟΥΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥΣ"

Η Chryssanthemis ξεκίνησε τα πρώτα δισκογραφικά της βήμα τον Απρίλιο του 2016. Με σεβασμό και προσοχή, επιλέγει να εκφράζεται μέσα από τη φωνή και τα τραγούδια της. Στη συνέντευξη που μας παραχώρησε μας συστείνεται καλύτερα…


Η Chryssanthemis ξεκίνησε τα πρώτα δισκογραφικά της βήμα τον Απρίλιο του 2016. Με σεβασμό και προσοχή, επιλέγει να εκφράζεται μέσα από τη φωνή και τα τραγούδια της. Ο χειμώνας, τη βρήκε να κυκλοφορεί το νέο της single, ντουέτο με τίτλο «Στα Μισά του Δρόμου» σε μουσική του Γιάννη Σκούταρη και σε στίχους του Γιάννη Πλιάγκου με τη συμμετοχή του εκρηκτικού frontman των Οnirama, Θοδωρή Μαραντίνη. Στη συνέντευξη που μας παραχώρησε μας συστείνεται καλύτερα…
– Πώς μπήκε η μουσική στη ζωή σου;
Η μουσική μπήκε στη ζωή μου όταν ήμουν ακόμα στο δημοτικό, πριν ακόμα ξεκινήσω τα μαθήματα μουσικής με θυμάμαι να τραγουδάω ακόμα και στο μπάνιο!!! (γέλια)
– Πότε αποφάσισες να ασχοληθείς με το τραγούδι;
Ξεκίνησα πρώτα να ασχολούμαι με την ηλεκτρική κιθάρα, μάλιστα στην πρώτη μπάντα που συμμετείχα.. ήμουν κιθαρίστρια (γέλια)!!! Το τραγούδι ήρθε αμέσως μετά, στο γυμνάσιο και ήταν η μεγάλη μου αγάπη. Είτε ήμουν χαρούμενη είτε στεναχωρημένη με θυμάμαι πάντα με ένα μικρόφωνο στο χέρι.. να κλείνομαι ώρες στο δωμάτιο μου και να τραγουδάω μέχρι να νυχτώσει.
– Η μέχρι τώρα πορεία σου, δείχνει πως έχεις μια “κλίση” προς τις μπαλάντες, ενώ ο ήχος των τραγουδιών σου βασίζεται σε πιο ευρωπαϊκές μελωδίες. Πιστεύεις πως αυτό έλειπε από τη σύγχρονη ελληνική μουσική;
Έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα την ποπ μουσική να είναι πιο χορευτική ή τα κομμάτια με πιο ευρωπαϊκές μελωδίες να μην είναι στην ελληνική γλώσσα. Προσπαθήσαμε με τους συνεργάτες μου να συνδυάσουμε τον ελληνικό στίχο με πιο ευρωπαϊκές μελωδίες και εύχομαι το αποτέλεσμα να έχει την θετική ανταπόκριση του κόσμου

– Θα σε ενδιέφερε να τραγουδήσεις mainstream ή λαϊκά τραγούδια;

Πιστεύω περισσότερο στα διαχρονικά στοιχεία της μουσικής που μένουν αναλλοίωτα τολμώ να πω από τα τέλη της δεκαετίας του ’60 μέχρι και σήμερα. Το mainstream είναι κάτι που αλλάζει το πολύ σε βάθος μιας 5ετίας.Το λαϊκό ρεπερτόριο από την άλλη είναι ένα εξίσου δύσκολο και αξιόλογο ρεπερτόριο. Νομίζω ότι η ποπ – ροκ μουσική είναι κάτι που με εκφράζει.
– Ποιό είναι το όραμά σου για τη μουσική σου διαδρομή;
Να κάνω τη μουσική που αγαπώ και αυτό να το αγαπήσει ο κόσμος και να το αγκαλιάσει.
– Με ποιούς Έλληνες καλλιτέχνες θα ήθελες να συνεργαστείς;
Πολλοί καλλιτέχνες έχουν επηρεάσει τις μουσικές μου επιλογές. Εκτιμώ πρώτα απ’ όλα την σκληρή δουλειά και την ποιότητα των αποτελεσμάτων. Είναι πολλοί οι καλλιτέχνες που θα ήθελα να συνεργαστώ και νεότεροι αλλά και μεγαλύτεροι και θα ήθελα στο μέλλον να κάνουμε όμορφα πράγματα.
– Στα social media όπως και στο youtube channel, έχεις χιλιάδες ακολούθους. Πού πιστεύεις ότι οφείλεται η αγάπη του κόσμου;
Νομίζω ότι παίζει μεγάλο ρόλο η αυθεντικότητα και η αλήθεια. Τον κόσμο δεν μπορείς να τον ξεγελάσεις. Κάθε ακόλουθος αγαπάει την αλήθεια “σου”. Αυτό είναι που τον κινητοποιεί και τον κάνει να ταυτιστεί μαζί «σου». Τα κοινά στοιχεία που εντοπίζει ανάμεσα σε εσένα και εκείνον.
– Μέσα από το κανάλι σου στο youtube, κάνεις μαθήματα φωνητικής. Πώς προέκυψε αυτό;
Το κανάλι μου στο Υοutube με τίτλο ” Μiss Chryssanthemis”, ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2017 και το περιεχόμενο του σε εβδομαδιαία βάση αποτελείται από μαθήματα φωνητικής. Θεωρώ ότι το να μάθει ο κόσμος να χειρίζεται σωστά τη φωνή του στην καθημερινότητα δεν είναι πολυτέλεια αλλά ανάγκη. Ο κλάδος της φωνητικής και ορθοφωνίας, είναι ένας κλάδος για τον οποίο ακούμε συνέχεια ιδιαίτερα λόγω των talent shows αλλά παρόλα αυτά υπάρχει μεγάλη παραπληροφόρηση στο συγκεκριμένο τομέα στην Ελλάδα. Το ζητούμενο μέσα από τα videos μου είναι όσοι το βλέπουν να μάθουν τη φιλοσοφία την οποία “κρύβεται” πίσω από τη διαχείριση της φωνής και το πώς να σκέφτονται για να τη χειρίζονται αποτελεσματικά βρίσκοντας σημαντικές ασκήσεις και tips για τη βελτίωση της φωνής τους.
– Πώς επιλέγεις να περνάς τον ελεύθερο χρόνο σου;
The only thing better than singing is more singing…όπως λέει και η Ella Fitzgerald.

– Ένα μεγάλο σου όνειρο, το οποίο θες να πραγματοποιηθεί στο άμεσο μέλλον;
Ένα μεγάλο μου όνειρο είναι να συμμετέχω ως support σε μια συναυλία ξένου καλλιτέχνη στην Ελλάδα – που βρίσκομαι σε συζητήσεις για αυτό. Είχα και παλαιότερα την τιμή να ανοίγω τις συναυλίες της Φιλανδής σοπράνο Τarja Turunen στην Ευρωπαική της περιοδεία το 2012. Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία και σίγουρα θα ήθελα να το ξαναζήσω αν μου δινόταν πάλι αυτή η ευκαιρία.
– Μίλησέ μας για την τελευταία σου δισκογραφική δουλειά και τη συνεργασία σου με τον Θοδωρή Μαραντίνη.
Το νέο μου κομμάτι, ντουέτο με τον Θοδωρή Μαραντίνη με τίτλο “Στα μισά του δρόμου” κυκλοφόρησε το Δεκέμβριο από την Panik Records. Eίναι σε μουσική του Γιάννη Σκούταρη και σε στίχους του Γιάννη Πλιάγκου. Αυτή η συνεργασία με τον Θοδωρή Μαραντίνη είναι η πιο όμορφη συνεργασία που έχω κάνει μέχρι τώρα δισκογραφικά και ελπίζω ότι αυτό βγαίνει στον κόσμο και μέσα από το κομμάτι. Είναι μια όμορφη συναισθηματική μπαλάντα που πραγματεύεται τις ανθρώπινες σχέσεις και πώς αυτές καμιά φορά ενώ ξεκινούν με τους καλύτερους οιωνούς το τέλος δεν είναι πάντα αυτό που περιμένουμε.
– Το motto σου;
«Oι δύσκολοι δρόμοι συχνά οδηγούν στους πιο όμορφους προορισμούς»
– Μία ευχή για τους αναγνώστες μας;
Να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα και να εμπιστεύονται το όραμά τους.

Newsletter Signup

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΝΙΚΟΣ ΒΕΡΤΗΣ: «ΑΓΑΠΩ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΣΤΗ ΖΩΗ…»

PEOPLE

ΤΑ ΘΕΡΙΝΑ ΤΑ ΣΙΝΕΜΑ ΜΑΣ

EXODOS

ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

CITYNEWS

ΛΙΓΟ ΝΕΡΑΚΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΠΟΥ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗ ΖΕΣΤΗ

CITYNEWS

Newsletter Signup

Copyright © 2019, Citway

Connect
Newsletter Signup

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com