Connect with us

Subscribe

PEOPLE

ΠΕΤΡΟΣ ΚΟΥΣΟΥΛΟΣ: «Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ…»

Μαχητικός στο ρεπορτάζ από μικρός, τόσο για την έντυπη όσο και για τη δημοσιογραφία στην τηλεόραση, ο Πέτρος Κουσουλός έχει καταφέρει να κάνει τη διαφορά με τη δουλειά του.

Κάθε Κυριακή κυκλοφορεί την εφημερίδα “ΜΠΑΜ” ενώ για όλη την προηγούμενη τηλεοπτική σεζόν στο OPEN επιμελήθηκε και παρουσίαζε την εκπομπή “TOP STORY”.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΗ

– Πότε ανακάλυψες μέσα σου το “μικρόβιο” της δημοσιογραφίας;

Για την ακρίβεια δεν το ανακάλυψα αλλά μάλλον με «ανακάλυψε»! Σε ηλικία 7-8 ετών θυμάμαι τον εαυτό μου να κάνει εκπομπές σε… ραδιόφωνο αλλά και να «εκδίδω» στην γραφομηχανή του πατέρα μου την πρώτη εφημερίδα με τίτλο «το Μέλλον». Μάλιστα τότε επειδή δεν γνώριζα πως ακριβώς γινόταν η διαδικασία ζητούσα από τους γονείς μου να πάνε να την παραδώσουν στο περίπτερο για να πωληθεί. Ήταν πλέον ηλίου φαεινότερο ότι η ενασχόληση με τη δημοσιογραφία ήταν μονόδρομος!

–  Έχεις διανύσει αμέτρητα χιλιόμετρα στο ρεπορτάζ. Υπάρχει στιγμή κατά την οποία συγκινήθηκες ή ήρθες σε δύσκολη θέση;

Αρκετές. Όταν καλείσαι να κάνεις ελεύθερο και δικαστικό ρεπορτάζ αναγκαστικά χρειάζεται να ασχοληθείς και με δυσάρεστα θέματα. Για παράδειγμα δεν θα ξεχάσω ποτέ την εικόνα που έζησα σε ένα σπίτι στη Φιλοθέη όταν μια οικογένεια θρηνούσε τον χαμό της κόρης της από τα χέρια του συζύγου της. Πρόκειται για την διαβόητη υπόθεση Κατσιλάμπρου ο οποίος δολοφόνησε και στη συνέχεια τσιμέντωσε τη σύζυγό του. Δύσκολες καταστάσεις. Εγώ ήμουν αναγκασμένος να πλησιάσω τους οικείους για να αποσπάσω πληροφορίες. Άχαρο μεν αλλά αναγκαίο για τη δουλειά.

– Τι σε οδήγησε στην εκπομπή Top Story;

Η ανάγκη για την παρουσίαση πρωτογενούς ρεπορτάζ και αποκλειστικών θεμάτων χωρίς τον «κιτρινισμό», που δυστυχώς περισσεύει στην ελληνική τηλεόραση. Δώσαμε βάση στην εγκυρότητα και την πληροφορία, με πρωταγωνιστές τους δημοσιογράφους της εκπομπής και δεν επιλέξαμε να στήσουμε καναπέδες και πολυμελή πάνελ. Και τελικώς πιστεύω ότι δικαιωθήκαμε για την επιλογή μας.

–  Πώς είναι από τη μεριά σου, να βάζεις το δικό σου λιθαράκι για έναν μεγάλο νεοσύστατο τηλεοπτικό σταθμό, όπως το Open;

Το Open γεννήθηκε στην αγκαλιά μας, υπό την έννοια ότι βρισκόμουν ήδη στο Epsilon όταν έγινε η αλλαγή στην ιδιοκτησία. Σε προσωπικό επίπεδο, από την πρώτη στιγμή είπα ότι είμαι στρατιώτης του σταθμού. Κάτι που αποδείχτηκε καθώς κλήθηκα σε 12 μήνες να παρουσιάσω δυο διαφορετικά project. Αρχικά την πρωινή infotainment εκπομπή του Σαββατοκύριακου μέχρι τα τέλη Σεπτέμβρη και στη συνέχεια το Top Story.

Ήταν μια ενδιαφέρουσα χρονιά η οποία με γέμισε εμπειρίες και σαφώς με έκανε τηλεοπτικά πιο ώριμο, Όμως και δύσκολη χρο­νιά… όχι σε ότι αφορά την εκπο­μπή αλλά τις πολλές αλλαγές που υποστήκαμε.

Ξεκινήσαμε ως καθημερινή εκπομπή η οποία προβαλλόταν στις 13.00-14.00 το μεσημέρι και μετά από μια εβδομάδα μεταφερθήκαμε στην ζώνη 18.00-19.00 για να το­νώσουμε το lead in του κεντρικού δελτίου με την Έλλη Στάη. Αμέσως μετά τα Χριστούγεννα στην δική μας ώρα μεταφέρθηκαν οι σειρές του σταθ­μού οι οποίες ταλαιπωρούνταν στο prime time με αποτέ­λεσμα να μετατραπεί η εκπομπή σε εβδομαδιαία και στη συνέχεια σε 15νθημερη η οποία προβαλλόταν τα μεσάνυχτα. Αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε όλο το con­cept, να βασιστούμε σε εξω­τερικά γυρίσματα και πολύ μοντάζ. Αλλά και πάλι “επιβιώσαμε” φέ­ροντας πολύ ικανοποιητικά νού­μερα σε σχέση με τη δυναμική του σταθμού.

– Παράλληλα είσαι και ο εκδότης της εφημερίδας “ΜΠΑΜ”, μίλησέ μου γι αυτό το σου το εγχείρημα;

Εργαζόμενος στον έντυπο τύπο από το 2003, με θητεία δίπλα σε «δασκάλους» των εφημερίδων και σημαντικές προσωπικότητες ήταν κάτι το οποίο είχα στο μυαλό μου εδώ και πολλά χρόνια. Η αφορμή δόθηκε μάλλον τυχαία, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον πρώην συνέταιρό μου. Σκοπός ήταν η έκδοση μιας εφημερίδας, πραγματικά ανεξάρτητης και μαχητικής, με εκδότες όχι επιχειρηματίες αλλά δημοσιογράφους. Σκοπός μας ήταν να κάνουμε το μεγάλο «ΜΠΑΜ» στον έντυπο τύπο και να αποδείξουμε ότι στη ζωή δεν είναι μόνο τα χρήματα αλλά και η αγάπη για την πραγματική ενημέρωση. Ήταν ριψοκίνδυνο και δύσκολο, αλλά μέχρι σήμερα η «ΜΠΑΜ» επιβιώνει απέναντι στα μεγαθήρια και φυσικά την κρίση που μαστίζει τις εφημερίδες. Πλέον κάθε Κυριακή με πολύ πλούσια και αποκαλυπτική ύλη και πολλές, πολλές αποκλειστικότητες!

–  Ποιά τα σχέδιά σου για την επόμενη σεζόν;

Ο λαός λέει ότι «όταν κάνουμε σχέδια, ο Θεός γελάει». Προς το παρόν το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να ξεκουραστώ μαζί με την οικογένειά μου. Βρίσκομαι ήδη σε συζητήσεις με το Open αλλά και άλλα κανάλια για τη νέα σεζόν και προς τα μέσα Αυγούστου θα δούμε που θα κάτσει η… μπίλια.

–  Όταν υπάρχει ελεύθερος χρόνος πως επιλέγεις να τον αξιοποιείς;

Με τη σύζυγό μου και τις δύο κόρες μας! Είναι το οξυγόνο που χρειάζομαι για να έχω τη δύναμη να ανταπεξέρχομαι στις επαγγελματικές υποχρεώσεις. Προσπαθώ κάκου-κάπου να πηγαίνω και γυμναστήριο!!!

–  Τί είναι για εσένα η οικογένειά σου;

Ο θεμέλιος λίθος. Το σπίτι μου και η οικογένειά μου είναι το «καταφύγιό μου». Και αυτό τα λέει όλα νομίζω!

Newsletter Signup

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΤΑ ΘΕΡΙΝΑ ΤΑ ΣΙΝΕΜΑ ΜΑΣ

EXODOS

ΝΙΚΟΣ ΒΕΡΤΗΣ: «ΑΓΑΠΩ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΣΤΗ ΖΩΗ…»

PEOPLE

ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

CITYNEWS

ΛΙΓΟ ΝΕΡΑΚΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΠΟΥ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗ ΖΕΣΤΗ

CITYNEWS

Newsletter Signup

Copyright © 2019, Citway

Connect
Newsletter Signup

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com