Connect with us

Subscribe

ΠΡΟΣΩΠΑ

ΣΤΕΛΛΑ ΓΚΑΝΤΩΝΑ: «ΟΙ ΤΗΛΕΘΕΑΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΛΟΓΟ»

Ανήκει στο δυναμικό του νέου – και πολλά υποσχό­μενου – τηλεοπτικού σταθμού Open, όπου παρουσιάζει και το κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Σαβ­βατο­­κύριακου.

Εκτός όμως από άψογη επαγγελματίας, η Στέλλα Γκαντώνα είναι μια νέα γυναίκα που πατάει γερά στα πόδια της, ενώ δεν χάνει το χιούμορ ακόμα και κάτω από δύσκολες συνθήκες.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΗ

– Πώς μπήκε η δημοσιογραφία στη ζωή σου, τι ήταν αυτό που σε έκανε να την αγαπήσεις;
Μερικά πράγματα νομίζω πως είναι γραφτό να γίνουν, η δημοσιογραφία μπήκε στη ζωή μου καθαρά από τύχη. Είχα τελειώσει το Πανεπιστήμιο και δεν έβρισκα δουλειά, το οποίο τελικά ήταν μια καλή αφορμή ώστε να πάω στο Εργαστήρι Δημοσιο­γραφίας. Μετά από δύο μήνες βρήκα την πρώτη μου δουλειά, ενώ ταυτόχρονα φοιτούσα στο Εργαστήρι. Έτσι τα πράγματα ήρθαν από μόνα τους, ήμουν βέβαια και τυχερή διότι εκείνη την περίοδο του 2010-2011, ήταν τα μεγάλα γεγονότα με το πρώτο μνημόνιο οπότε οι πολιτικές εξελίξεις, βοήθησαν πολλούς νέους δημοσιογράφους, ώστε να δοθούν ευκαιρίες από τους διευθυντές για να αναλάβουμε πράγματα, να τα φέρουμε εις πέρας. Μετά οι πολλές εκλογικές αναμετρήσεις, το 2012 ήταν η αρχή για να ξεκινήσουμε σιγά-σιγά να μπαίνουμε  σε ρηχά νερά, τα βαθιά ήρθαν μετά.

–  Έχεις διαγράψει μακρά πορεία στο πολιτικό ρεπορτάζ. Ποιά στιγμή θυμάσαι έντονα;
Θυμάμαι πάρα πολύ έντονα την ημέρα που προκήρυξε δημοψήφισμα ο πρωθυπουργός. Ήταν ένα βράδυ που μας ενημέρωσαν πως συνεδριάζει εκτάκτως, το υπουργικό συμβούλιο. Όλοι οι πολιτικοί συντάκτες πήγαμε αμέσως έξω από το Μέγαρο Μαξίμου. Οι περισσότεροι νέοι δημοσιογράφοι εκτός από ανυποψίαστοι ήμασταν και πεινασμένοι, παραγγέλναμε να φάμε κι όταν ήρθαν επιτέλους τα φαγητά, άρχισε να βρέχει… Μια τρελή κατάσταση που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Επίσης θα θυμάμαι πάντα και τις πρώτες συγκεντρώσεις των αγανακτισμένων. Όταν δουλεύεις σε αυτόν τον χώρο, ζεις την Ιστορία εκ των πραγμάτων.

– Πλέον ανήκεις στο δυναμικό του νέου καναλιού OPEN. Παρουσιάζεις το κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Σαββατοκύριακου. Πες μας λίγα λόγια;

Είναι μια πρόκληση για εμένα, όπως καθετί καινούργιο. Ταυτόχρονα μου δίνει πάρα πολύ μεγάλη χαρά, γιατί το Open πραγματικά είναι ένα κανάλι που είναι “ανοιχτό”. Από την πρώτη στιγμή έχουμε γίνει μια ομάδα μεταξύ μας, κάνουμε υπερπροσπάθεια. Πραγματικά ότι ζεις από πίσω, βγαίνει και προς τα έξω και για καλή μας τύχη περνάμε καλά. Τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο, όμως, τον έχει ο κόσμος που μπαίνουμε στο σπίτι του χωρίς να τον ρωτήσουμε.

– Υπάρχει είδηση ή ρεπορτάζ που λύγισες καθώς έκανες την εκφώνηση;
Με στεναχωρεί πολύ να εκφωνώ ειδήσεις, όπως ήταν η φονική πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής. Επίσης απώλειες αγαπημένων ανθρώπων ή συναδέλφων και όχι μόνο. Αυτά όλα μου προκαλούν συγκίνηση, πολλές φορές μπορεί να μου έρχεται από μέσα μου να κλάψω.

Τα Fake News πάντα υπήρχαν, ενώ ευθυνόμαστε και εμείς οι δημοσιογράφοι σε μεγάλο βαθμό. Ως δημο­σιογράφοι, οφείλουμε να διασταυρώνουμε τέσσερις και πέντε φορές μια είδηση, προτού μεταδοθεί.

Όλοι τρέχουμε να μεταδώσουμε πρώτοι ένα γεγονός, μεγαλύτερη όμως σημασία έχει η εγκυρότητα.

– Θα σε ενδιέφερε η παρουσίαση κάποιου διαφορετικού project, εκτός από την ενημέρωση;
Ποτέ μην λες ποτέ, στην παρούσα φάση δεν το σκέφτομαι, όπως δεν ξέρω και τι θα μπορούσε να είναι αυτό που κουμπώνει επάνω μου. Τίποτα δεν αποκλείω, γιατί πραγματικά δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει.

– Πώς επιλέγεις να περνάς τον ελεύθερο χρόνο σου;
Δεν έχω πολύ ελεύθερο χρόνο, όταν όμως προκύψει θα βγω έξω με τους ανθρώπους μου, τους φίλους μου και φυσικά με την οικογένειά μου. Κυρίως βγαίνω για φαγητό και για να διασκεδάσω. Κινηματογράφο και θέατρο δυσκολεύομαι να πάω, λόγω των ωραρίων που δουλεύω.

– Κάτι που αγαπάς και κάτι που σε εξοργίζει;
Με εξοργίζει η αχαριστία, αγαπάω δυστυχώς την αλήθεια. Πολλές φορές είναι σκληρή, αλλά θέλω να την ξέρω πάντα.

– Η φιλία τι ρόλο παίζει στη ζωή σου;
Πολύ μεγάλο! Έχω λίγους φίλους, μετρημένους στα δάχτυλα του ενός χεριού, αλλά οι φίλοι είναι στήριγμα. Έχω και δυο – τρεις φίλους από το χώρο.

Κάτι που αγαπάς και κάτι που σε εξοργίζει;
Με εξοργίζει η αχαριστία, αγαπάω δυστυχώς την αλήθεια. Πολλές φορές είναι σκληρή, αλλά θέλω να την ξέρω πάντα.

– Η φιλία τι ρόλο παίζει στη ζωή σου;
Πολύ μεγάλο! Έχω λίγους φίλους, μετρημένους στα δάχτυλα του ενός χεριού, αλλά οι φίλοι είναι στήριγμα. Έχω και δυο – τρεις φίλους από το χώρο.

Newsletter Signup

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΤΑ ΘΕΡΙΝΑ ΤΑ ΣΙΝΕΜΑ ΜΑΣ

EXODOS

ΝΙΚΟΣ ΒΕΡΤΗΣ: «ΑΓΑΠΩ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΣΤΗ ΖΩΗ…»

PEOPLE

ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

CITYNEWS

ΛΙΓΟ ΝΕΡΑΚΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΠΟΥ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗ ΖΕΣΤΗ

CITYNEWS

Newsletter Signup

Copyright © 2019, Citway

Connect
Newsletter Signup

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com