Connect with us

Subscribe

AGENDA

THE FUTURE IS A SCARY PLACE

Τι θα λέγατε αν είχατε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε whisky και να συζητήσετε με έναν από τους πιο βαθείς γνωστές του whisky παγκοσμίως;


Τι θα λέγατε αν είχατε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε whisky και να συζητήσετε με έναν από τους πιο βαθείς γνωστές του whisky παγκοσμίως; Έναν καταξιωμένο επαγγελματία στο whisky industry, αναγνωρισμένο ως Whisky Man of the Year 2011 & 2012, Best Independent Wine & Spirits Consultant 2017 – UK, Best Spirits Course 2017: The Scotch Whisky Trail Certificate Course και Whisky Educator of the Year 2018. Το The Tasters Club είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη διοργάνωση μιας πολύ ιδιαίτερης βραδιάς, ένα masterclass με τον John Lamond, που περιλαμβάνει ομιλία, γευσιγνωσία και φυσικά συζήτηση.
Εδώ και 4 χρόνια, το The Tasters Club διοργανώνει με μεγάλη επιτυχία βραδιές γευσιγνωσίας whisky. Η εκπαίδευση του κοινού μέσω της ευχάριστης διαδικασίας μιας γευσιγνωσίας, είναι ο καλύτερος τρόπος να γνωρίσει κάποιος και να εκτιμήσει αυτό που επιλέγει να πιει. Έχοντας ξεπεράσει πια τα 800 μέλη, το The Tasters Club θεωρεί ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για ένα βήμα επιπλέον. Να έρθει ο κόσμος που έχει αγαπήσει το “νερό της ζωής”, σε επαφή με σημαντικούς ανθρώπους του χώρου, έτσι ώστε να μπορέσουν να συζητήσουν θέματα που τους απασχολούν πια, ανεβάζοντας κι άλλο το επίπεδο γνώσεων και την κριτική σκέψη τους.

Η ομιλία έχει τον τίτλο The Future Is A Scary Place!
O John θα μας αναλύσει τα λάθη που έχει κάνει η βιομηχανία του scotch whisky στο παρελθόν, συγκρίνοντάς τα συγκεκριμένα με ό,τι συνέβη στην παγκόσμια αγορά whisky τα τελευταία δώδεκα χρόνια και θα κάνει τις προβλέψεις του για το τι θα συμβεί τα επόμενα είκοσι χρόνια. Υπό το ενδεχόμενο Brexit, θα μας κάνει μια εκτίμηση για το τι θα συμβεί με αυτό το θέμα, που απασχολεί όλους τους φίλους του ουίσκι, τα επόμενα δύο χρόνια.
Μετά την ομιλία θα δοκιμάσουμε 5 single malts, με την καθοδήγηση του John και θα συζητήσουμε μαζί του. Το να μπορείς να συνομιλήσεις με έναν Μaster of Μalt, δεν είναι κάτι συνηθισμένο στην Ελλάδα και αποτελεί μεγάλη ευκαιρία τόσο για φίλους του whisky, όσο και για επαγγελματίες του χώρου και βέβαια ιδιαίτερη τιμή για το The Tasters Club.

Θα δοκιμάσουμε
THE GLENLIVET:
FOUNDER’S RESERVE
15 years old
18 years old
NÀDURRA FIRST FILL SELECTION
NÀDURRA OLOROSO
Το masterclass θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Μαΐου στο Yoleni’s, Σολώνος 9, Κολωνάκι, στις 19.00.
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο site www.thetastersclub.gr
Κόστος συμμετοχής 70 ευρώ
ΧΟΡΗΓΟΣ
THE GLENLIVET
ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
CITY WAY FREE PRESS MAGAZINE

THE LIKKER
Λίγα λόγια για τον John Lamond
O John Lamond είναι ο whisky expert, που άλλοι ειδικοί πολύ συχνά στρέφονται σε αυτόν. Είναι Master of Malt και Keeper of the Quaich και αυθεντία στο whisky παγκοσμίως. Είναι ο συγγραφέας των “The Malt Whisky File” (ήδη στην 7η έκδοση), “The Whisky Connoisseur’s Book of Days”, “The Whisky Connoisseur’s Companion”, “Le Snob Whisky”, “Instant Expert Whisky” και “Whisky Obsessions”, ενώ αρθρογραφεί σε διεθνή και ευρωπαϊκά περιοδικά, με θέματα γενικά για το ποτό.
Με οικογενειακή παράδοση στα ξενοδοχειακά και το λιανικό εμπόριο, εμνεύστηκε στην ηλικία των 23 ετών από ένα cask strenght sample από το Aberfeldy, ενώ δούλευε για το Dewar’s και μετά δεν υπήρχε επιστροφή. Μια φυσική δίψα για γνώση τον ώθησε σε μια ερωτική σχέση ζωής με το σκωτσέζικο “νερό της ζωής”.
Ο John γράφει και δίνει διαλέξεις εκτενώς, με βάση το ευρύ πεδίο της εμπειρίας του, όχι μόνο στο ουίσκι αλλά επίσης στο κρασί και άλλα αποστάγματα. Με 40 χρόνια εμπειρίας στον κλάδο των οινοπνευματωδών, έχει θητεύσει στο National Council of the Association of Wine Educators, είναι πρώην πρόεδρος του Institute of Wines & Spirits of Scotland, ενώ κατέχει τα Miguel Torres Wines Course Award, The Australian Wine Certificate και The Wine & Spirit Education Trust Diploma. Είναι μόνιμος λέκτορας στα μαθήματα WSET μέχρι το επίπεδο του διπλώματος και διοργανώνει εκπαιδευτικά μαθήματα σε όλο τον κόσμο για αποσταγματοποιούς, διανομείς ποτών, ξενοδόχους, εστιάτορες, ιδιοκτήτες και προσωπικό bar, αλλά και ιδιώτες.
Ο John είναι δημιουργός του The Scotch Whisky Trail Certificate Course, της πρώτης παγκοσμίως απογευματινής τάξης Scotch Whisky. Λειτουργεί υπό την αιγίδα του The Scotch Whisky Academy, ενός παγκόσμιου οργανισμού εκπαίδευσης και ανάθεσης, που καλύπτει την παραγωγή, την ιστορία και τη λαογραφία, το μάρκετινγκ και το μέλλον του ουίσκι. Με γενική απαίτηση, έχει προσθέσει το The Advanced Whiskey Trail Course, πηγαίνοντας ακόμη πιο βαθιά στο θέμα, δίνοντας στους μαθητές μια πολύ ευρύτερη εικόνα της βιομηχανίας από οποιοδήποτε άλλο διαθέσιμο μάθημα.
Στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με ενθουσιασμό, με δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, το Δίκαιο Εμπόριο, την τοπική κοινωνία και φυσικά την οικογένειά του.
Όπως μας λέει: ”Πιστεύω αληθινά και κηρύττω ότι το Scotch Whisky είναι το κορυφαίο απόσταγμα στον κόσμο: πουθενά αλλού στον κόσμο του ποτού δεν μπορείς να βιώνεις τόσο διαφορετικές γεύσεις και τέτοιους βαθμούς ωριμότητας για τόσο μικρό κόστος. Θεωρώ ότι αυτή η ποικιλομορφία, τόσο των γεύσεων όσο και των ανθρώπων που εμπλέκονται στη βιομηχανία, είναι συναρπαστική, φιλική και πολύ συχνά ακόμα και ταπεινή”.

Newsletter Signup

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΤΑ ΘΕΡΙΝΑ ΤΑ ΣΙΝΕΜΑ ΜΑΣ

EXODOS

ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

CITYNEWS

ΛΙΓΟ ΝΕΡΑΚΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΠΟΥ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗ ΖΕΣΤΗ

CITYNEWS

ΜΕΙΩΘΗΚΕ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΗ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Newsletter Signup

Copyright © 2019, Citway

Connect
Newsletter Signup

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com