Connect with us

Subscribe

IT'S OUT TIME

ΠΑΡΑΛΙΕΣ… ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΥΤΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

Καλοκαιρινές διακοπές για πάντα λέει ένα γνωστό άσμα…
Όταν κοιτάς, όμως, το πορτοφόλι σου πιστεύεις πως θα ήταν πιο βολικό στην παρούσα φάση της ζωής σου να λέει απλά οικονομικές διακοπές.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΠΕΤΑΛΙΟΥ // IPOP.GR

Όπως και να έχει, οι διακοπές είναι διακοπές και κανείς
(ούτε το οικονομικό επιτελείο της χώρας, ούτε ο ίδιος ο Θεός) δεν μπορεί να στις στερήσει.

Και κάπου εδώ πιάνουμε δουλειά εμείς. Ψάξαμε, βρήκαμε και φυσικά βιντεοσκοπήσαμε και μάλιστα με drone, για να έχεις μια καλύτερη και πιο πανοραμική εικόνα, παραλίες που βρίσκονται κοντά στην Αθήνα. Τι έμεινε, λοιπόν; Διάβασε το ρεπορτάζ μας, βάλε μαγιό, πάρε φυσικά αντηλιακό γιατί ο ήλιος καίει και ραντεβού στην παραλία.

Βρήκαμε, λοιπόν, δέκα παραλίες τις οποίες αξίζει να επισκεφτείς αν θες να κάνεις μια μικρή απόδραση και σου τις παρουσιάζουμε.

Καβούρι
Πρόκειται για μια παραλία μόλις 16 χιλιόμετρα από την Αττική που βρίσκεται λίγο πριν τη Βουλιαγμένη. Έχει άμμο και κύριο στοιχείο της είναι πως, ενώ είναι πολύ κοντά σε κεντρική λεωφόρο είναι γεμάτη με δέντρα.

Βουλιαγμένη
Η Ακτή της Βουλιαγμένης είναι βραβευμένη με γαλάζια και έχει έκταση 76 στρεμμάτων και ενώ το μήκος της παραλίας είναι 650 μέτρων. Συνδυάζει μοναδικά το πράσινο με το γαλάζιο και είναι κατάλληλη για παιδιά.

Χάρακας
Είναι μια παραλία την οποία δεν ξέρουν πολλοί και αποτελεί μια λύση για πιο εναλλακτικούς τύπους που δεν τρελαίνονται για την πολυκοσμία και τη βαβούρα. Θα τη συναντήσεις ενώ κατευθύνεσαι προς το Σούνιο, την ώρα που πλησιάζεις στα όρια του Δήμου Κερατέας. Στα αριστερά σου θα δεις μια ταμπέλα που γράφει: «παραδοσιακός οικισμός Χάρακα» και η παραλία βρίσκεται λίγο πιο κάτω στο δεξί σου χέρι.

Σχινιάς
Ο Σχινιάς βρίσκεται 45 και κάτι χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα. Είναι μια παραλία με αμμουδιά και οι επιλογές που έχει όποιος την επισκεφτεί είναι δύο. Είτε πηγαίνει από τη μια μεριά της που θυμίζει πιο κοσμοπολίτικο μέρος, είτε από την πιο ήρεμη πλευρά της που έχει λίγα ταβερνάκια και είναι πιο άνετη για όσους έχουν παιδιά.

Παλαιά Φώκαια
Μόλις 54 περίπου χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του κέντρου της Αθήνας και ακριβώς μπροστά από τον παραθεριστικό οικισμό της Παλαιάς Φώκαιας βρίσκεται η παραλία.

Σαρωνίδα
Η παραλία της Σαρωνίδας βρίσκεται μόλις 48 χλμ. μακριά από την Αθήνα δίπλα στον ομώνυμο οικισμό είναι πλούσια σε άμμο, ενώ ξεχωρίζει μεταξύ των υπολοίπων για τα ρηχά νερά της.

Βάρκιζα
Η παραλία της Βάρκιζας βρίσκε­ται σε απόσταση 26 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά από το κέντρο της Αθήνας. Είναι καθαρή και μπορείς αν αγαπάς τις ρακέτες να παίξεις χωρίς να ενοχλήσεις τους γύρω σου.

Δικαστικά
Πρόκειται για μια βραχώδη παρα­λία που βρίσκεται μπροστά στον οικισμό Δικαστικά στον κόλπο του Σχινιά κοντά δηλαδή στον Μαραθώνα. Είναι λίγο πιο απομονωμένη από τις υπόλοιπες και η απόσταση της είναι 43 χιλιόμετρα από την Αθήνα.

Μαραθώνας
Η παραλία του Μαραθώνα βρίσκεται ανάμεσα από το Σχινιά και το Ζούμπερι. Έχει ρηχά νερά και γι΄αυτό το λόγο άλλ­ωστε την προτιμούν οικογένειες με μικρά παιδιά.

Πόρτο Ράφτη
43,3 χλμ. μόλις χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα είναι μια παραλία η οποία είναι ιδανική για παιδιά αλλά και για μεγάλους. Δεν είναι οργανωμένη και είναι η τέλεια επιλογή για μια μίνι απόδραση.

Ελπίζουμε να σε πείσαμε και να μην μείνεις άλλο σπίτι. Βάλε το μαγιό σου και χωρίς καν να το καταλάβεις θα φτά­σεις σε μια από τις παραλίες που σου προτείναμε.
Η λύση, λοιπόν, είναι μια… ραντεβού στην παραλία!

Newsletter Signup

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΤΑ ΘΕΡΙΝΑ ΤΑ ΣΙΝΕΜΑ ΜΑΣ

EXODOS

ΝΙΚΟΣ ΒΕΡΤΗΣ: «ΑΓΑΠΩ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΣΤΗ ΖΩΗ…»

PEOPLE

ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

CITYNEWS

ΛΙΓΟ ΝΕΡΑΚΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΠΟΥ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗ ΖΕΣΤΗ

CITYNEWS

Newsletter Signup

Copyright © 2019, Citway

Connect
Newsletter Signup

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com