Connect with us

Subscribe

PEOPLE

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ: «Η ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΕΙΝΑΙ ΚΕΡΑΥΝΟΒΟΛΟΣ ΕΡΩΤΑΣ»

Φέτος συμπληρώνει 30 χρόνια δισκογραφίας! Τα περισσότερα από τα τραγούδια που έχει ερμηνεύσει, έχουν γίνει μεγάλες επιτυχίες. Μπορεί να ερμηνεύσει ένα τραγούδι 50 χρόνων και να νομίζεις πως γράφτηκε χθες, προσαρμόζοντάς το πάντα στην περίσταση και τη στιγμή που συμβαίνει.

Ο Κώστας Μακεδόνας, συνδυάζει τον  καλό λαϊκό τραγουδιστή παλαιάς κοπής, με τον σύγχρονο ερμηνευτή ακροβατώντας με έναν ερασιτεχνικό τρόπο στο χθες και το σήμερα. Μπορεί να ερμηνεύσει ένα τραγούδι 50 χρόνων και να νομίζεις πως γράφτηκε χθες, προσαρμόζοντάς το πάντα στην περίσταση και τη στιγμή που συμβαίνει.

Παράλληλα με το  τραγούδι, εργάζεται και ως πιλότος. Θα μπορούσαμε να τον χαρακτηρίσουμε ως ιδιαίτερα τυχερό, όχι μόνο επειδή ασκεί δύο επαγγέλματα τα οποία τα αγαπάει πολύ, αλλά γιατί καταφέρνει να απλά το ακατόρθωτο, να είναι πιλότος-τραγουδιστής. Ίσως πρόκειται για τον μοναδικό καλλιτέχνη στα παγκόσμια χρονικά, που να καταφέρνει κάτι τόσο σπουδαίο.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΑΛΕΞΝΔΡΟ ΚΩΣΤΑΝΤΑΚΗ

–  Να ξεκινήσουμε από την αρχή, παιδικά χρόνια αναμνήσεις και πως ήρθε το τραγούδι στη ζωή σου;

Ήταν όμορφα τα παιδικά μου χρόνια στη Θεσσαλονίκη, με δεμένη οικογένεια και πολλούς φίλους! Η μουσική ήρθε στη ζωή μου από μικρή ηλικία, με παρέα την κιθάρα και τους αγαπημένους μου τραγουδιστές και δημιουργούς μέσα από τους παλιούς δίσκους. Από το γυμνάσιο και μετά ξεκίνησαν οι πρώτες  συναυλίες,  καθώς και οι πρώτες μου σκέψεις για το μέλλον και τη μουσική!

–  Θυμάσαι τη στιγμή που ανακοίνωσες στους γονείς σου, πως θα γίνεις τραγουδιστής και ποιά η αντίδρασή τους;

Δεν υπήρξε μία τέτοια, συγκεκριμένη στιγμή. Ήταν η ροή των πραγμάτων τέτοια που χωρίς καλά -καλά να το καταλάβω ήμουν ήδη τραγουδιστής με δισκογραφία και σημαντικές συνεργασίες. Ήταν ό,τι πιο φυσικό έχω ζήσει στη ζωή μου.

–  Παράλληλα εργάζεσαι ως  πιλότος, πως προέκυψε αυτή η εξέλιξη στη ζωή σου;

Παράλληλα με τη μουσική η άλλη μεγάλη αγάπη ήταν τα αεροπλάνα! Ξεκίνησε ως χόμπι το 1993, αλλά γενικά με ότι καταπιάνομαι θέλω να το μαθαίνω σε βάθος και να γίνομαι όσο καλύτερος μπορώ. Θέλοντας να μάθω κάθε φορά και το κάτι παραπάνω, έφτασα στο σημείο το 1999 να γίνω επαγγελματίας πιλότος. Όπως και η μουσική έτσι και η αεροπορία δεν έχει όρια και εκτός από αγάπη απαιτεί αφοσίωση και συνεχή μελέτη.

–  Πώς συνδυάζεις το τραγούδι με το επάγγελμα του πιλότου;

Πρώτα από όλα να σας πω πως νιώθω πραγματικά πολύ τυχερός, που κατάφερα τις δύο μεγάλες μου αγάπες να τις κάνω επάγγελμα και να ζω μέσα από αυτές. Για να συνδυαστούν όμως χρειάζεται πολύ γερή οργάνωση, μεγάλες αντοχές, στήριξη από τους συνεργάτες μου και αμέριστη συμπαράσταση και αγάπη από την οικογένειά μου!

–  Όταν πετάς ψηλά, ποιός αγαπημένος στίχος ή μελωδία σου έρχονται στο νου;

“Όταν κοιτάς από ψηλά μοιάζει η γη με ζωγραφιά” είναι ο πρώτος στίχος που έρχεται νομίζω στο μυαλό όλων μας. Και πιστέψτε με πως η γη όντως σε πολλά σημεία της μοιάζει με τον πιο όμορφο πίνακα του κόσμου! Από εκεί και πέρα πολλές φορές η μουσική όπως και αγαπημένοι στίχοι της Νικολακοπούλου, του Κραουνάκη, του Σαββόπουλου, του Ελευθερίου και πολλών άλλων μου κρατούν πολύτιμη παρέα στις πτήσεις μου.

–  Έχεις πραγματοποιήσει μεγάλες συνεργασίες, μπορείς να ξεχωρίσεις κάποια κι αν ναι γιατί;

Η συνεργασία μου με τον Σταμάτη Κραουνάκη ήταν αυτή που μου άλλαξε τη ζωή. Με βρήκε 20 ετών στη Θεσσαλονίκη να τραγουδώ στο «Σκορπιό» και από εκεί και πέρα μετακόμισα στην Αθήνα και ξεκίνησαν όλα. Υπήρξαν βέβαια και άλλες, σπουδαίες συνεργασίες για τις οποίες είμαι πολύ περήφανος. Αυτές οι συνεργασίες καθώς και τα τραγούδια που προέκυψαν είναι η πραγματική μου περιουσία!

–  Τα περισσότερα από τα τραγούδια σου έχουν γίνει μεγάλες επιτυχίες, με ποια κριτήρια συνήθως τα επιλέγεις;

Να μ’ αρέσει το τραγούδι και να νιώθω πως μου ταιριάζει και πως θα μπορώ να το υπηρετήσω με τον ιδανικότερο τρόπο. Από εκεί και πέρα δεν υπάρχουν συνταγές ή μαγικοί τρόποι για να ξέρεις αν ένα τραγούδι θα κάνει επιτυχία ή όχι. Για μένα η σχέση με ένα τραγούδι είναι σαν κεραυνοβόλος έρωτας.  Από την πρώτη ακρόαση, από τις πρώτες νότες νιώθω αυτό το περίεργο σκίρτημα κι αυτό είναι το βασικό μου κριτήριο για το αν θα το τραγουδήσω στη συνέχεια.

–  «Εγώ είμαι σαν τα πλοία της γραμμής  που μένουν αδειανά στο τέλος της κάθε διαδρομής» – Το ρεφρέν από την πρόσφατη κυκλοφορία του νέου σου τραγουδιού.  Πόσο εύκολη είναι η υπέρβαση στον έρωτα;

Αν δεν υπάρξει υπέρβαση τότε δεν είναι έρωτας.

–  Κάτι που σε κάνει χαρούμενο και κάτι που μπορεί να σε εξοργίζει; Χαρούμενος είμαι όταν η οικογένειά μου και οι φίλοι μου είναι καλά. Υπάρχουν και μικροπράγματα που μπορούν να με χαροποιήσουν όπως ένα ωραίο αστείο, μια έξυπνη συνομιλία, ένα καλομαγειρεμένο φαγητό, μια καλή ταινία. Εξοργίζομαι με τη έλλειψη σεβασμού από άνθρωπο σε άνθρωπο, την αδιαφορία για την καταστροφή του περιβάλλοντος και γενικότερα με την τον ωχαδερφισμό.

–  Αγαπημένη συνήθεια στον ελεύθερό σου χρόνο;

Το μαγείρεμα με φίλους και η θάλασσα το καλοκαίρι.

–  Επόμενα επαγγελματικά σχέδια;

Οι συναυλίες όπως και τα πετάγματα δεν σταματούν. Για τις συναυλίες και τις εμφανίσεις του χειμώνα μπορείτε να ενημερώνεστε από τη σελίδα μας στο facebook (Kostas Makedonas official). Φέτος συμπληρώνω 30 χρόνια στη δισκογραφία και θα γίνουν πολύ όμορφα πράγματα!

–  Μία ευχή  μέσα από έναν αγαπημένο σου στίχο;

“Άκου να δεις τι πάει να πει, το παρακάτω στη ζωή να σου τ’ ορίζει η καρδιά κι όχι το χρήμα κι αν θα μου πεις ποτέ ξανά να ξέρεις απ’  το χωριστά πως το μαζί απέχει μόνο ένα βήμα” .

Newsletter Signup

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΤΑ ΘΕΡΙΝΑ ΤΑ ΣΙΝΕΜΑ ΜΑΣ

EXODOS

ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

CITYNEWS

ΛΙΓΟ ΝΕΡΑΚΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΠΟΥ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗ ΖΕΣΤΗ

CITYNEWS

ΜΕΙΩΘΗΚΕ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΗ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Newsletter Signup

Copyright © 2019, Citway

Connect
Newsletter Signup

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com